ТОП-5 найкращих сортів огірків, які ніколи не гірчать: швидко дають врожай у відкритому грунті і в теплиці

Хрусткі, ароматні та дуже смачні огірки любить кожен українець. Однак, варто знати, які сорти огірків краще обирати для посіву та найкращого врожаю.

З огірками можна зробити ідеальні салатики, або засолити їх на зиму. Крім цього, якщо ви любите проводити смакові експерименти, то з огірків можна зробити локшину, чипси та багато іншого. Проте, крім того, аби смакувати огірками, їх потрібно виростити і не проґавити саме той ідеальний сорт огірків, що рано дозрівають та підходять для будь-якого грунту. Редакція сайту Добрі новини допоможе вам розібратися з найкращими сортами огірків 2023 року.

Баклан

Перше місце займає саме цей сорт через те, що сорт дає дуже добрі плоди у теплиці. Плоди завжди темно-зеленого кольору і смакують як традиційні огірки, до яких ми всі звикли. Цей сорт ідеально пасує як для салатів, так і для соління. Саме смак Баклана підкорює наших огородників.

Огородники назвали найкращі сорти огірків
Огородники назвали найкращі сорти огірків

Мадріеле

Цей сорт відрізняється своєю хорошою врожайністю та крупними плодами. Якщо ви хочете повністю насолодитися процесом вирощування огірків – вам ідеально підійде саме цей сорт огірків. Крім цього, в них доволі товста шкірка, тому ці плоди ідеально підходять для транспортування. Досвідчені огородники кажуть, що ці огірки по-особливому підкорюють їхні серця не дивлясь на те, що в їхньому арсеналі є багато різних сортів огірків.

Арктика

Цей гібриний сорт відрізняється своїми смаковими якостями і довгим врожаєм. Цей сорт є самозапильним, тому пробем з посівом, доглядом та збором плодів не виникає.

ТОП-5 найкращих сортів огірків
ТОП-5 найкращих сортів огірків

Ніборі

Це також гібридний сорт огірків. Вважається одним з ранніх сортів огірків, який також є самозапильним. В його пазусі формується в середньому по 5 зеленців. Це означає, що цей сорт надзвичайно плодоносний, тому збирати плоди цього сорту огірків дуже просто та, навіть, весело. Також він є стресостійким до поганої погоди та умов вирощування. З сортом Наборі не буває ніяких проблем при вирощуванні.

SV 4097 CV

Цей сорт найпорулярніший для того, щоб вирощувати його в теплиці. Плоди сорту на фініші бувають від 10 до 13 сантиментів. Їх можна їсти як свіжими, так і маринованими. Огородники є дуже прискіплими до якості плодів, саме тому вони люблять цей сорт через його легкість у вирощуванні. Крім головних особливостей, цей сорт є одним з найплодоносніших.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини