Хризантеми в горщиках: секрети і поради, як виростити пишні квіти з насіння або з живців

Садівництво – невід'ємна частина життя багатьох людей. Таке хобі заспокоює нерви та радує око. Якщо вам раптом захотілось виростити хризантеми в горщиках, пропонуємо простий спосіб

Хризантема – квітка, з якої багатьом початківцям радять починати свій шлях у садівництві. Ця рослина є найбільш витривалою та найменш вибагливою. Вона легко переносить осінні заморозки та не потребує складних махінацій у догляді. Посадити та виростити красивий і пишний горщик хризантем – справа, яка закохає вас у садівництво та флористику. Отже, редакція “Добрих новин” зібрала декілька простих порад, завдяки яким у вас все вийде.

Як вирощувати хризантеми в горщиках

Найперше запитання, яке лунає від тих, хто збирається вирощувати хризантеми – коли сіяти насіння? Квітка цвіте в осінній та зимовий період, звідси висновок, що найкращий і оптимальний час для її висаджування – це весна. У будь-якому квітковому магазині чи спеціалізованій садівничій крамниці оберіть бажаний сорт насіння та необхідний ґрунт. Зауважте, що найкраща суміш ґрунту для хризантеми містить 60% торфу та 40% вермикуліту.

Як вирощувати хризантеми у горщиках та з чого почати
Як вирощувати хризантеми у горщиках та з чого почати

Коли всі необхідні “інгредієнти” закуплені, можна починати висаджування насіння. Для цього оберіть прямокутну форму та висипте в неї суміш ґрунту. Рівномірно розкладіть у форму з сумішшю землі насіння, а потім – покрийте все тоненьким шаром залишку ґрунту. На цьому етапі особливо важливим є добре полити землю. Після поливу накрийте форму прозорою плівкою, в якій зробіть декілька отворів. Залиште все це у сонячному місці. Поливати форму з майбутніми живцями хризантем потрібно кожні 7-10 днів.

На початку осені живці хризантем будуть достатньо зміцнілими для того, щоб виконувати з ними наступні садівничі маніпуляції. Якщо бажаєте висаджувати квіти у горщики, підготуйте їх заздалегідь, та оберіть ту саму суміш ґрунту, в яку сіяли насіння.

Як правильно доглядати за хризантемами у горщиках
Як правильно доглядати за хризантемами у горщиках

Надійно закріпіть пророщений живець хризантеми в горщику з землею та полийте його. До слова, в один горщик можете саджати одразу декілька живців, оскільки саме так квітка в результаті виглядатиме більш пишною. Поливати квіти потрібно, коли з ґрунту випаровується вода, найімовірніше, раз на 10 днів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини