Місячний посівний календар на квітень 2023 року: найврожайніші дні для посадки картоплі, цибулі та моркви

Для того, щоб посів пройшов дуже вдало, рекомендуємо вас орієнтуватися на посівний календар на квітень 2023 року. Якщо дотримуватись цих правил - посів буде хорошим.

Якщо ви дбаєте про свій город і хочете, аби у вас був найкращий посів, варто звернути увагу на посівний календар на квітень 2023 року. Саме завдяки обізнаності в найбільш сприятливих днях ви зможете провести посів якісно та без втрат. Редакція сайту Добрі новини допоможе вам у цьому розбіратися.

Більшість садівників та городників мають таку думку, що квітень – найвідповідальніший місяць під час посіву. В цей період потрібно як слід зайнятися добривом, оформленням фруктів та овочів, садівники починають краще слідкувати за теплицями та своїми ділянками для посіву, а також краще дбають про вже проведений березневий посів.

Як кажуть експерти, найкраще проводити посів тоді, коли місячна доба, Місяць і сам день тижня наповнюються найбільшою кількістю енергії.

Коли краще сіяти: посівний календар на квітень 2023 року
Коли краще сіяти: посівний календар на квітень 2023 року

Несприятниві дні

6,10,11,15,16,19 і 20 березня. В ці дні краще провести якісь організаційні роботи. Обрати для себе найкращі сорти картоплі, огірків, помідорів та інших продуктів.

Сприятливі дні

До прикладу, в першій половині місяця, а саме 7-9 березня і 12-14 березня найкраще садити картоплю, батат, моркву з буряком, редьку, селеру, городню цибулю, часник, перці будь-якого виду від солодкого до гострого, огірки, баклажани або базилік.

В другій половині місяця, а саме 17-18, 21-22 та 25-27 березня краще зайнятися посівом редису, помідорів, броколі та цвітної капусти, ранньої капусти, гарбузів та кабачків, кукурудзи, шпинату та кропу.

Садові роботи можна проводити в будь-який день, але не робіть все в один день. Потрібно в один день зробити щось одне, завтра – інше і так далі. Таким чином, ви не будете втомлюватись і ваш садок не страждатиме від вашої постійної уваги.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини