ТОП-5 найкращих сортів кабачків, які ніколи не гірчать: швидко дають врожай у відкритому ґрунті і в теплиці

Одна з найбільш популярних культур, яка росте на ділянці чи не кожного городника – кабачки. Пропонуємо ознайомитись із п'ятьми найкращими сортами цього овоча

Кабачок – це овоч, без якого важко уявити город. Ця культура не потребує надскладного догляду, швидко росте та дає багато врожаю. Втім, запорука успіху – правильно обраний сорт кабачків. Редакція “Добрих новин” підготувала ТОП-5 найкращих сортів цієї чудової культури.

Висаджуючи насіння кабачків у власному городі, наші бабусі майже не замислювались про сортове різноманіття цієї культури. Кожного року городники висушували насіння овочів, сіяли їх у ґрунт, а потім – збирали. Сьогодні господарі мають куди більший вибір. Загалом, слід зазначити, що при відборі бажаного сорту звертають увагу на терміни дозрівання, урожайність, особливості запилювання тощо.

Аеронавт

Цей сорт кабачків є доволі компактним і непримхливим у догляді. Насіння дають зелені плоди, довжиною близько 15 сантиметрів. Такі кабачки є універсальними у призначенні, а також дуже добре витримують перевезення й транспортування. Крім того, на 1 кв.м можна зберігати до 7 кілограмів овочів, якщо дотримуватись агротехнічних правил. Цей кабачок вирощують у відкритому ґрунті.

ТОП-5 найкращих сортів кабачків для вирощування у відкритому ґрунті й теплиці
ТОП-5 найкращих сортів кабачків для вирощування у відкритому ґрунті й теплиці

Білий

Скоростиглий сорт кабачків дає перші плоди вже через 35-40 після висаджування у відкритий ґрунт. Колір вирощуваних овочів є білим, а найголовніша родзинка цього сорту – щільна, але ніжна й кремова м’якоть. Білий кабачок дуже добре зберігається й чудово смакує.

Одеський

Один із найбільш поширеніших сортів кабачків для вирощування у відкритому грунті також належить до типу скоростиглих. Основний фактор, який впливає на популярність цього сорту, його висока опірніть шкідникам і хворобам. Кабачок дозріває світло-зеленого кольору, а м’якота має жовтуватий відтінок. Цей сорт овочу вирощують спеціально для консервації.

Найкращі сорти кабачків для вирощування в теплиці
Найкращі сорти кабачків для вирощування в теплиці

Партенон

Цей сорт кабачків є ідеальним для вирощування в теплицях, оскільки плоди чудово “зав’язуються” між собою без участі комах. Крім того, Партненон має короткі терміни дозрівання й скоро дає врожай. Крім того, на 1 кв.м припускається висаджування максимум 4 кущів, з яких можна зібрати близько 15 кілограмів кабачків.

Медуза

Цей сорт належить до ультрараннього типу гібридів з високою урожайністю. Найголовніша особливість цього сорту – здатність переносити перепади температури. Плоди дозрівають розміром до 25 сантиметрів і масою 800 грамів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини