Зберете рекордний врожай: як правильно поливати молоду розсаду помідорів після сходів

Важиво не лише підібрати ідеальний сорт помідорів, або вивчити календар просіву, але й знати, як і чим правильно поливати молоду розсаду помідорів.

Сезон посіву активно триває, тому городники завзято пораються в улюбленому місці. Варто не лише добре орієнтуватися в сортах, але й знати особливості за доглядом. Якщо зробити щось не правильно – ви зіпсуєте цілий врожай і доведеться починати все спочатку. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас декілька рекомендацій стосовно догляду за розсадою.

Розсада на підвіконні

Якщо ви не любите проводити свій час на городі, або у вас немає такої можливості, але насолодитися домашніми помідорами вам хочеться, то підвіконня – саме той варіант. Відомо, що помідори дуже люблять воду, тому досвідчені городники рекомендують підтримувати вологу в розсаді від 85 до 90%.

Секрети від городників, як правильно поливати розсаду помідорів -
Секрети від городників, як правильно поливати розсаду помідорів

Однак, варто бути з цим дуже обережними. Можна перестаратися і тоді на землі з’явиться гниль, якої нам з вами точно не потрібно. Крім цього, насіння варто садити у вже вологий ґрунт, тому поливати його не потрібно. Після перших сходів повинно пройти два дні, тоді можна приступати до поливу, але не допускайте попадання води на листки.

Розсада після пікірування

Тут все дуже просто. Пікірувати томати можна тоді, коли ви побачите перші 4 листочки. Після цього процесу рекомендується поливати помідори по мірі висихання ґрунту, але не більше, ніж один раз на 8-11 днів.

Секрети від городників, як правильно поливати розсаду помідорів -
Секрети від городників, як правильно поливати розсаду помідорів

Щоб краще росла

Для хорошого росту можна використати аптечні засоби – йод та марганцівку. Марганцівку потрібно розводити лише по певним дозуванням: три грами марганцівки на 10 літрів води для поливу. Обов’язково робіть це з пульверизатора і лише один раз на 10 днів.

Якщо хочете спробувати йод, тоді 1 крапля йоду на 1 літр води. Все потрібно добре перемішати, але це робиться всього один раз за весь час.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини