Без хімії та штучних барвників: як яскраво пофарбувати яйця на Великдень 2023 в домашніх умовах

Наближаються великодні свята і головним атрибутом Великодня є, звісно, крашанки. Пофарбувати яйця можна природніми барвниками, якщо знати декілька секретів.

Дехто може запитати: для чого фарбувати яйця, якщо можна просто їх зварити та з’їсти? Це традиція, до якої ми звикли. Крашанками прийнято “битися”, щоб з’ясувати, чия міцніша та краща. Завичай, яєць вариться подоному на кожного члена родини і ще дкілька окремо для гостей, або на подарунок.

Для фарбування яєць ми звикли обирати звичайні пакетовані фарби, які потрібно розводити з окропом. Занурили яйце – потримали декілька секунд і все, можна подавати. Однак, мало хто знає, що такі барвники є не дуже корисними для нашого здоров’я. Можна обійтись без магазинних фарб, а обрати продукти з домашнього арсеналу, які не гірше зможуть впоратися з поставленою задачею. Редакція сайту Добрі новини допоможе вам з цим розібратися та підкаже, як правильно зробити.

Як пофарбувати яйця без хімії та барвників
Як пофарбувати яйця без хімії та штучних барвників

Натуральні барвники

  • Цибулеве лушпиння. Так, вам не здалося. Лушпиння надає крашанкам яскравого червого кольору. Цей продукт можна поєднати з зеленкою, для отримання мармурового ефекту.
  • Морква. З цим продуктом потрібно буде довго погратися. Сік з моркви можна використати для фарбування. Для цього вам потрібно занурити майбутні крашанки в морквяний сік приблизно на 5 годин. Ви отримаєте світло-оранжений колір.
  • Червона капуста. Завдяки цій “подружці” ви отримаєте ніжний блакитний колір. Можна або занурити яйця до води, де вариться капуста, або отримати з неї сік і занурити яйця вже туди. Таким чином варто протримати яйця цілу ніч.
  • Шпинат. Тут все дуже просто. Потрібно проварити шпинат 10 хвилин, щоб вода отримала свій зелений колір, а тоді занурити яйця для фарбування. Потрібно залишити їх на 5 годин.
  • Буряк. Буряк з цим завданням впорається на відмінно. Можна просто натерти, відварити разом з буряком, занурити в сік – результат буде таким ж прекрасним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини