Огірки виростуть соковиті та негіркі: яким добривом підживити розсаду огірків весною для раннього врожаю

Етап підживлення розсади є не менш важливим, ніж правильне висаджування та інший догляд за городом. Пропонуємо ознайомитись із порадами експертів – чим підживити огірки?

Спершу може здаватись, ніби у городництві та садівництві існує буквально мільйон правил, недотримання яких може вилитись у поганий урожай. Насправді ж вирощувати власні овочі – доволі легко. Один із ключових етапів у цій справі – правильно підібране добриво та вчасне підживлення розсади. Експерти поділились досвідом, як підживлювати розсаду огірків, щоб отримати смачний і соковитий урожай.

Підживлення огірків

Одразу слід зазначити, що правильний догляд за огірками гарантує щонайменше соковитий і негіркий врожай. Ба більше, при правильному підживленні можете розраховувати, що кількість плодів збільшиться вдвічі. Сьогодні розбираємось, як правильно підгодовувати розсаду огірків після висаджування в город.

Експерти розповіли, як правильно підживлювати розсаду огірків
Експерти розповіли, як правильно підживлювати розсаду огірків

Передусім нагадаємо, що найперша підгодівля відбувається через 10-14 днів після перших сходів. Друге підживлення припадає таки на період, коли розсада огірків “переїжджає” у город. Оскільки переміщення сходів негативно впливає на рослину через пережитий стрес, на цьому етапі особливу увагу слід звернути на внесення добрива.

Почекайте не більше 10 днів після перенесення розсади огірків у город, а тоді можете починати удобрювати рослину. Експерти не радять поспішати з підживленням, оскільки так ви можете зробити тільки гірше. Спершу дайте рослині укорінитись. Для першого удобрювання у 10 літрах води розведіть 20 грамів аміачної селітри, 10 грамів сірчанокислого калію і таку ж кількість суперфосфату. На одну рослину потрібно пів літра такої рідини.

Як обрати добриво для підживлення розсади огірків у власному городі
Як обрати добриво для підживлення розсади огірків у власному городі

Втім, необов’язково використовувати мінеральні добрива – для підживлення огірків цілком підходять і натуральні інгредієнти. Аби наситити ґрунт азотом, можете використовувати коров’як у співвідношенні 1:10 або ж пташиний послід у співвідношенні 1:20. Якщо потрібно наситити ґрунт калієм, експерти радять використовувати деревну золу – один літр речовини до десяти літрів води.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини