Вбиває всіх шкідників: як та чим потрібно обробляти картоплю перед посадкою. Поради досвідчених городників

Кількість та якість урожаю напряму залежить від підготовки посівного матеріалу до безпосереднього висаджування. Дієві поради, як назавжди забути про шкідників під час вирощування картоплі

Кожному городнику й садівникові хочеться якомога краще й надійніше захистити свій врожай від поганих шкідників. У випадку з картоплею перед кожним завжди постає подібна проблема. Читайте у матеріалі “Добрих новин”, як краще захистити овочі від неприємностей та як забезпечити себе щедрим врожаєм.

Як та чим обробляти картоплю перед посадкою

У питанні вирощування картоплі садівники й городники часто стикаються з проблемою шкідників і хвороб. Агрономи давно вигадали чудові засоби для запобігання виникнення складнощів під час вирощування тих чи інших овочів. Зокрема, у боротьбі з, наприклад, колорадськими жуками, дротяниками, блішками, хрущами тощо експерти радять використовувати фунгіцид Матадор Гранд.

Експерти поділились порадами, як обробляти картоплю перед посадкою
Експерти поділились порадами, як обробляти картоплю перед посадкою

Цією хімічною сполукою картоплини перед висаджуванням обробляють, викладаючи їх в один ряд та обприскуючи рідиною. Звідси й назва способу обробки – “на столах”. Для того, аби убезпечити бульбу від шкідників, змішайте 30 мілілітрів препарату у 200 мілілітрах води. Отриману рідину розпиліть на розкладені в один ряд бульби.

Крім того, досвідчені експерти радять захищати урожай від шкідників такими засобами, як Табу та Круїзер, які ідеально підходять для обробки ранніх сортів бульби. Використовуючи Круїзер, наприклад, на 10 кілограмів картоплі потрібно всього 7 мілілітрів засобу.

Городникам розповіли, як та чим найкраще обробляти картоплю перед посадкою
Городникам розповіли, як та чим найкраще обробляти картоплю перед посадкою

У наших пращурів не було засобів, які б захищали врожай від шкідників і хвороб, тому з цими проблемами вони боролись “дідівськими” методами. Слід одразу зазначити, що в боротьбі з колорадським жуком немає панацеї, втім існують способи запобігти їхньому розмноженню. Для цього городникам радять кидати в ямку з картоплею трішки золи. Крім того, можна спробувати висадити біля бульби рослини з яскравим запахом, який відлякуватиме шкідників – базилік, пижмо чи календула.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини