Не садіть кабачки поруч з цими овочами: через перехресне запилення буде мізерний врожай і тих, і інших

Кабачки – одна з найпопулярніших культур серед городників. Цей овоч полюбляють мільярди людей в усьому світі, тому пропонуємо дізнатись, як правильно його вирощувати

Городники витрачають неймовірно велику кількість сил і ресурсів для того, аби якісно підготувати землю для подальшого вирощування овочів. Втім, слід раз і назавжди запам’ятати, що на якість і кількість врожаю впливає не лише попередня підготовка ґрунту, а й багато інших факторів, серед яких – сусідство на грядці.

Слід зазначити, що насправді кабачки – зовсім невибагливі овочі, які легко вирощувати та за якими просто доглядати. Втім, неправильне сусідство з іншими культурами може зіпсувати все й зробити так, що ви не отримаєте гідний врожай. Тож, як правильно висаджувати кабачки з іншими овочами, щоб вони не заважали одне одному?

Експерти розповіли, поруч із якими овочами правильно висаджувати кабачки
Експерти розповіли, поруч із якими овочами правильно висаджувати кабачки

Кале, кольрабі, броколі, брюссельська та цвітна капуста належать до сімейства Капустяних, тому їх ні в якому разі не можна висаджувати поруч із кабачками. Річ у тім, що рід Капустяних завжди поглинає велику кількість поживних речовин із ґрунту, тим самим позбавляючи кабачки необхідних ресурсів. Вони також можуть притягнути на грядку комах-шкідників, які зіпсують кабачки.

Крім того, не слід висаджувати картоплю поряд з кабачками. Коріння картоплі займає багато місця в ґрунті, отже, якщо кабачки розмістити поруч із бульбою, вони можуть не отримати живлення, яке так необхідне для зростання.

Не варто висаджувати поруч із кабачками фенхель, оскільки це може уповільнити зростання культури роду Гарбузових. Не рекомендується садити кабачки та огірки разом, оскільки обидві культури належать до сімейства гарбузових, тому вони конкуруватимуть за простір та поживні речовини.

Досвідчені городники розповіли, які овочі не слід висаджувати поруч із кабачками
Досвідчені городники розповіли, які овочі не слід висаджувати поруч із кабачками

Найкращим сусідом для кабачків є часник, оскільки він має сильний запах, який відлякує шкідників. Крім того, “сподобається” кабачкам і фасоль з горохом, які містять у своєму корінні бактерії, які фіксують азот у ґрунті, переводячи його у форму, легкодоступну для кабачків. Ви також отримаєте щедрий врожай кабачків, якщо посадите їх поруч із кукурудзою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини