Як очистити батареї від пилу ззовні та всередині: простенький лайфхак, про який ви не знали

Кожна господиня часто зустрічається з брудом в батареях, але мало хто знає, як правильно очистити батареї від пилу . Для цього потрібно знати один хитрий лайфхак.

В кожному будинку стоять чугунні батареї, які прогрівають квартири за рахунок гарячої води, яка знаходиться всередині. Такі батареї дуже складно чистити як ззовні, так і всередині. Якщо та батареях накопичується дуже багато бруду – вони перестають виконувати свою основну функцію. Редакція сайту Добрі новими зібрала для вас найкращі лайфхаки, які швидко допоможуть вам позбутися небажаної пилюки.

Найкращим варіантом, звісно, є регулярне прибирання, але якщо ви тривалий час не слідкували за чистотою батарей, тоді варто провести генеральне прибирання. Вам знадобиться: пилосос, відро, миючий засіб, йоршик, будь-яка тканина, суха та волога ганчірки, фен.

Для початку, потрібно змести пилососом весь бруд, на скільки це можливо. Ретельно “пройдіться” пристроєм по всіх куточках, куди зможете дотягнутися, а потім можна розпочинати вологе прибирання.

Як очистити батарею від бруду в домашніх умовах
Як очистити батарею від бруду в домашніх умовах

Наступним кроком потрібно застелити підлогу, щоб бруд не потрапив на землю і не замастив інші частини квартири. Наберіть у відро теплої води та додайте миючий засіб. Можна взяти звичайне миюче для посуду. Візьміть йоршик, помістіть його у воду і почніть очищати батарею вседерині. Це варто робити повільно, щоб кожне важкодоступне місце ретельно очистилось.

Не забудьте протерти батарею спочатку вологою ганчіркою, а потім – сухою, інакше, батарея буде ржавіти. Наостанок потрібно продути всі місця феном тому, що там може залишитись певна вологість. Такого краще не допускати і ретельно проводити прибирання. Для того, щоб не зіпсувати манікюр – обов’язково одягніть рукавички.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини