ТОП-5 найкращих сортів полуниці, які добре родять в Україні: ягоди виростуть солодкі і розміром з кулак

Соковита, ароматна та дуже смачна полуниця - саме те, що любить кожен українець. Однак, варто знати, які сорти полуниці краще обирати для посіву та найкращого врожаю.

Азія

Цей сорт полуниці походить з Італії, має середньо-ранній період дозрівання. Плоди даного сорту важать від 25 до 40 грамів, а загальна оцінка від огородників 4 з половиною бали з п’яти. Ягоди доволі великі та яскраво-червоні. Полуниця виходить смачною і, що дуже важливо, хвостик легко відривається.

Огородники кажуть, що Азія добре протистоїть морозам і класно витримує посуху. Система не є схильною до гнилі і листочки не покриваються плямами. Плодоношення починається дуже рано.

Королева Єлизавета

Експерти назвали ТОП-5 найкращих сортів полуниці
Експерти назвали ТОП-5 найкращих сортів полуниці

Сорт походить, відповідно, з Великої Британії. Найкраще родить в період червень-жовтень. Плоди мають вагу від 35 до 45 грамів, але бувають випадки, що плоди можуть бути по 80 грамів. Експерти кажуть, що з цим плодом потрібно бути обережними і ви отримаєте можливість врожаю навіть в жовтні.

Смак дуже солодкий з ледь відчутною кислинкою. Аромат не дуже насичений, вони дуже добре транспортуються і не мнуться під час подорожі.

Кабрілло

Термін дозрівання з червня по жовтень. Плоди важать близько 45 грамів, загальна оцінка 4,8 бали з п’яти можливих. Сорт походить з Штатів і є дуже великим, сильним та урожайним. Якщо підібрати дуже гарний догляд, то отримаєте до двох з половиною кілограмів. Ягоди дуже солодкі і не втрачають своїх смакових особливостей.

Кущі стабільні до морозів та захворювань. Кабрілло володіє хорошою врожайністю і не має загрози пошкодження від кліщів. Їх можна вирощувати в теплиці або на відкритій місцевості.

Мальвіна

Експерти назвали ТОП-5 найкращих сортів полуниці
Експерти назвали ТОП-5 найкращих сортів полуниці

Цей сорт походить з Німеччини. Строк дозрівання доволі пізній, плоди мають 45 грамів ваги, але вони володіють дуже щільною м’якоттю та протистоять різним хворобам. Єдиний мінус – потрібно берегти кущі від шкідників, які по-особливому покушаються на саме цей кущ.

Альба

Дуже ранній сорт полуниці, який походить з Італії. Альба є дуже раннім сортом, стійким до будь-яких шкідників та хвороб. Витримує сильні заморозки та задуху. На смак трішки кислуваті, але мають приємний післясмак. Один з найкращих сортів, які можна вирощувати в теплиці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини