Зійде на 5-й день: як посадити полуницю, щоб отримати рекордний врожай та чим підкормити розсаду

Правильно вирощувати фрукти, овочі та ягоди — завдання не з легких. Якщо не дотримуватися відповідних рекомендацій, то ваш врожай загине і доведеться все починати спочатку.

Свіжа полуниця — одна з найулюбленіших ягод для кожного. Вона соковита, ароматна і нереально смачна. З цього продукту можна зробити не один десерт, смузі чи просто їсти полуницю в шоколаді. Однак, для того, щоб насолоджуватися цим продуктом, його потрібно спочатку виростити. Редакція сайту Добрі новини з’ясувала, як виростити рекордний врожай найсмачнішої полуниці.

Полуниця не є дуже примхливою у своєму вирощуванні, але є декілька особливих моментів, знання яких допоможуть вам виростити саме ту полуницю, від якої неможливо буде відірватися. Завдяки цим порадам врожай з одного куща може зрости аж до двох кілограмів!

Найкращі поради, як виростити рекордний врожай соковитої полуниці
Найкращі поради, як виростити рекордний врожай соковитої полуниці

Мульчування

Це дуже простий процес. Часто буває так, що полуниці не вистачає відповідної кількості вологи. Саме для цього існує така штука, як мульчування. Вам потрібно покрити ґрунт пухким матеріалом, який збиратиме всередині себе вологу і таким чином земля не буде пересушуватися. Для мульчування підійде трава, солома, картон і плівка. Найголовніше — розібратися, як саме це краще зробити.

Полив

Звісно, куди ж без води. Полуницю потрібно ретельно поливати, але без зайвого ентузіазму. Городники рекомендують робити це не більше одного разу на тиждень, а коли на кущах починається цвіт — раз на п’ять днів. Краще поливати кущі в такі дні, коли на вулиці немає яскравого і палючого сонця.

Найкращі поради, як виростити рекордний врожай соковитої полуниці
Найкращі поради, як виростити рекордний врожай соковитої полуниці

Підгодовування

Такий процес повинен відбутися не менше, ніж три рази. Перший — весною, краще це робити сечовиною або карбамідом. Другий — під час бутонізації, тоді кущі потрібно обробити відповідними добавками. Третій — після цвітіння, в цьому випадку використовують мінеральні добрива у комплексі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини