Додайте це перед висаджуванням кабачків в ґрунт і влітку буде щедрий врожай: будуть заздрити всі сусіди

Вирощування потребує багато знань, вільного часу та зусиль, але якщо знати, до яких хитрощів можна вдатися — ви будете здивовані, на скільки швидко зійде якісний врожай.

Вирощування кабачків буває дуже простим навіть для новачків, але кожного разу присутні певні переживання, чи зійде цього року відповідний врожай, чи можна ні на що не сподіватися. Однак, кабачки не є дуже примхливими у вирощуванні, але декілька хитрощів допоможуть вам ще сильніше спростити процес їхнього вирощування.

Посадка

Для посадки найкращим варіантом ґрунту є той, який багатий на азот. Дуже важливо обирати ділянку, яка буде постійно знаходитись на сонці. Це одна з найважливіших речей під час вирощування цієї культури. Якщо грядка буде постійно знаходитися в тіні, то кабачки будуть частенько хворіти і ви не зможете отримати навіть маленький врожай, бо всі плоди буде знищено.

Якщо земля на вашій ділянці не дуже родюча — не біда. Потрібно лише перемішати землю з перегноєм чи компостом. В такому разі у вас є всі шанси на багатий та якісний врожай.

Як виростити ідеальний врожай кабачків: секрети від експертів
Як виростити ідеальний врожай кабачків: секрети від експертів

Догляд

Як ми вже знаємо, кабачки не є примхливими, тому вирощувати їх — одне задоволення, але не варто забувати про те, що за ними також потрібно як слід доглядати.

Потрібно зробити мульчування. Для цього візьміть солому, сіно чи скошену траву. Така хитрість значно зекономить вам час для поливу цієї культури та позбавить від бур’янів.

Дуже важливо пам’ятати про те, що кабачки потрібно поливати лише біля коренів. Листки не можна мочити водою, бо це провокує хвороби. Біля них можна посадити квіти, які сприятимуть тому, що кабачки будуть запилюватися.

Також робіть підживлення. Для кабачків найкраще пасуватиме азотне добриво. Крім цього хорошим варіантом буде розкидання золи біля коренів кабачків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини