Зійде на 5-й день: як посадити огірки, щоб отримати рекордний врожай та чим підкормити розсаду

Аби отримати щедрий врожай огірків, важливо не лише правильно посадити культуру, але й знати, як її підгодовувати. Ділимось дієвими порадами досвідчених городників

Огірок є одним із найпопулярніших овочів. Його додають в різні салати, солять, маринують та виконують із цією культурою ще багато маніпуляцій. Огірки важко назвати дуже вередливими у догляді та вирощуванні, втім декілька порад для отримання щедрого врожаю таки слід врахувати.

Як правильно посадити огірки

Фахівці запевняють, що сіяти огірки можна одразу у відкритий ґрунт, втім у разі вирощування розсадним способом існує велика ймовірність отримати набагато кращий врожай. Перед сіянням розсади потрібно знезаразити насіння огірків. Для цього зробіть рожевий розчин перманганату каоію та залиште там насіння на пів години. Потім промийте їх теплою водою.

Фахівці розповіли, як правильно посадити розсаду огірків
Фахівці розповіли, як правильно посадити розсаду огірків

Загалом існує декілька варіантів вирощування розсади. У першому випадку вам знадобиться велика місткість, в якій пізніше обов’язкове пікірування. Крім того, розсаду можна вирощувати в окремих стаканчиках. У будь-якому разі пророщене насіння потрібно сіяти в лунки, а зверху присипати земелю на 3 мм. При цьому не забудьте попередньо зволожити ґрунт. Починати висаджувати розсаду у відкритий ґрунт можна з середини травня й до середини червня.

Чим підгодовувати огірки

Коли розсада огірків приживеться на новому місці (через 10-14 днів) і почне набирати зелену масу, їй буде потрібно багато азоту для швидкого старту зростання огіркових батогів і листя. Підгодувати огірки після висадки у відкритий ґрунт можна такими азотними добривами: розчинами органічних добрив, як от, наприклад, трав’яним настоєм, розчином або настоєм курячого посліду, коров’яку. Також підгодовувати огірки можна розчинами мінеральних добрив, наприклад сечовиною, аміачною або кальцієвою селітрою.

Чим підгодувати розсаду огірків після посадки у відкритий ґрунт
Чим підгодувати розсаду огірків після посадки у відкритий ґрунт

Зверніть увагу, що ці поради мають на увазі, що ви спочатку посіяли насіння або висадили розсаду в вже родючий ґрунт, а також заздалегідь підготували грядку та внесли у ґрунт усі необхідні елементи живлення. У тому числі фосфорні добрива, які особливо потрібні рослинам у початковий період росту та укорінення на новому місці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини