Дайте помідорам, перцю і огіркам таку підкормку і навіть засохла розсада до ранку оживе: сусіди обзаздряться

Важливою частиною вирощування якісних та смачних овочів є їхня правильна підгодівля. Розповідаємо, як і чим "кормити" різні культури, аби вони щедро вам віддячили

Доки для одних початок літа символізує більше відпочинку та приємних прогулянок, для дачників і городників починається активна фаза догляду за рослинами. Саме з початком літнього сезону знавці городньої справи намагаються якомога більше допомогти вирощуваним культурам набрати зелену масу та почати давати перший врожай.

Для цього у знавців є чимало схем підгодівлі. Автори каналу “Генеральський сад” поділились найдієвішими порадами та рецептами підкормки для помідорів, огірків і перцю, після якого рослини точно вам щедро віддячать.

Чим підкормити популярні городні культури, аби ті дали щедрий врожай
Чим підкормити популярні городні культури, аби ті дали щедрий врожай

Городники запевняють, що допомогти рослинам дати щедрий врожай можна без використання шкідливої хімії. Багато років поспіль наші предки вирощували їжу з допомогою того, що дарувала їм природа. Так, для помідорів, огірків та перцю знавці рекомендують використовувати підживлення з трьох трав, кожна з яких містить всі корисні й потрібні рослинам елементи.

Передусім у підгодівлю для рослин потрібно додати кропиву. У цій траві міститься багато азоту, який потрібен овочам на початку періоду вегетації. Крім того, у кропиві також є чимало фосфору та калію, які підвищують імунітет культури, допомагають укріпитись корінню. Обирайте ту кропиву, яка ще не починала квітнути.

Ще одна чудова трава, яку додають у підкорм для рослин – чистотіл. У ньому міститься неймовірна кількість йоду, який, своєю чергою, допомагає овочам розвиватись і помітно підвищує врожайність тієї чи іншої культури.

Городники розповіли, чим підгодувати рослини для їхнього здорового розвитку
Городники розповіли, чим підгодувати рослини для їхнього здорового розвитку

Остання трава у цій трійці – кульбаба. Ця рослина містить багато мінеральних речовин, втім її основна властивість не в цьому. Кульбаба запобігає розвитку хвороб у рослин. Для приготування підгодівлі наповніть відро подрібненою травою наполовину. Більшою мірою автори каналу радять класти кропиву, і в меншій пропорції — чистотіл та кульбаби. Далі заповніть відро водою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини