Перше підживлення для кабачків у відкритому ґрунті: такому щедрому врожаю будуть заздрити всі сусіди

Кабачок — один із найулюбленіших видів овочів серед українців. Як виростити багатий врожай і чим краще за все підживлювати цю городину? Про все дізнайтеся у матеріалі.

Кабачок. Ця теплолюбна городина стала неймовірно популярною в Україні завдяки простоті вирощування, універсальності використання у стравах, гарним смаковим якостям та багатому комплексу вітамінів та мінералів.

Та навіть така елементарна у догляді культура потребує доброго добрива, аби тішити вас добрим врожаєм.

ТОП-5 найкращих сортів кабачків для вирощування у відкритому ґрунті й теплиці
Чим підживити кабачки

Чим підживити кабачки у відкритому ґрунті?

Для того, щоб ваші овочі гарно приносили плоди, були стійкими до шкідників, слід звернутися до перевірених, а головне натуральних засобів. Рецепт підживи для кабачка такий: беремо 1 л гарячої води, в якому розчиняємо 1 склянку золи. Цю суміш слід залити в лійку і додати води до країв. Під один кущ потрібно 1 така підгодівля, після чого потрібно знову полити кабачки чистою водою. Це раннє добриво допомагає укріпитися корінню, зав’язатися бутонам майбутніх плодів.

Як виростити ідеальний врожай кабачків: секрети від експертів
Як виростити ідеальний врожай кабачків

Є ще один давній дієвий спосіб, після якого кабачки ростуть, як на дріжджах. Беремо третину трилітрової банки збродженої трави, заливаємо нехолодною водою. Це зілля має настоятися тиждень. Після цього по одній склянці вливаємо під кожен кущ. Далі поливаємо простою чистою водою, а за 10 днів повторюємо процедуру. Так, у кінці кожної декади підживлюємо нашу городину.

Звісно, можна звернутися і до покупних добрив, які виготовляють на заводах, проте, кабачки настільки непримхливі, що їм підійдуть і копієчні засоби. Головне не забувайте вчасно знімати плоди, аби овочі довше приносили вам врожай та не псували свій потенціал. Пробуйте, експериментуйте, і нехай ваш город вас не підведе!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини