Дайте полуниці, малині і смородині таку підкормку і навіть засохла розсада до ранку оживе: сусіди обзаздряться

Вже стартував сезон першої полуниці, малини, а зовсім скоро підійде і смородина. Як виростити максимально великий врожай у себе на городі? Дізнайтеся про дійсно дієве добриво.

Наша земля дарує щороку неймовірні врожаї. Проте, навіть такий родючий чорнозем потрібно час від часу підживлювати, аби він не втрачав своїх унікальних якостей. Навіть досвідченні садівники та городники часто стикаються з тим, що малина з часом починає рости не так рясно, полуниця дає менші плоди, а смородина і взагалі засихає.

Добриво для малини, полуниці, смородини
Добриво для малини, полуниці, смородини

Для того, щоб врожай вас радував, потрібно вчасно вносити добриво у кущі. Можна робити це вже прямо під час цвітіння, а також під час формування плодів. Перевіреним засобом є пташиний послід. Це органічний засіб, який використовується здавна. Так, як він дуже концентрований і містить багато мінералів, його потрібно спершу лишити на пару-трійку днів, а далі в 10 літрів води розвести 200 грамів.

Вливати під кущ потрібно невелику кількість розчину. Підходить також і коров’як. Висохлий перегній слід розбити лопатою на дрібні грудочки. Далі добриво необхідно розподіліть під кущами та прикопайте землею.

Добриво для малини, полуниці, смородини
Добриво для малини, полуниці, смородини

Просто зробити також підживу і з бур’яну. Чверть відра заповніть травою, краще за все кропивою. Залийте догори водою та дайте настоятися протягом 10 днів. Після цього можна поливати малину, полуницю та смородину, але попередньо розбавивши це зілля.

Можна також звернутися і до хімічних добрив. Рекомендується вносити азотні речовини і аміачну селітру. Якщо листя рано пожовкло — додайте магній.

Нагадаємо, що потрібно малині, полуниці та смородині дати гарний полив так, щоб грунт промок мінімум на штик лопати, а краще на 30-40 сантиметрів. Не забувайте прибирати жовте листя.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини