Перше підживлення для баклажанів у відкритому ґрунті: такому щедрому врожаю будуть заздрити всі сусіди

Дуже скоро прийде червень, місяць, коли слід потурбуватися про врожай баклажанів. Як підживити цю городину, аби отримати багато крупних плодів?

На перший погляд, баклажани здаються простою городиною для вирощування. Втім, це зовсім не так. Вони дуже вибагливі у ґрунтах та у червні-липні вимагають підживлення.

Добриво потрібно додавати прямо у землю та уникати того, щоб речовина потрапила на листя. В цілому за літо проводять від 3 до 5 підгодівель в залежності від стану рослини.

Найпростішою підживою буде настояний на воді компост зі скошеної трави. Потрібно чверть відра наповнити бур’яном, залити доверху водою та поставити на 10 днів у тепле сонячне місце. Отриманий розчин слід вливати у ґрунт із розрахунку 1 літр на 1 кущ.

Перше підживлення для баклажанів у відкритому ґрунті

Є ще один спосіб виростити пишні баклажани. Для цього потрібно розчинити 600 г спресованих дріжджів в літрі теплої води, потім додати 100 г яєчної шкаралупи. 4 години потрібно дати настоятися цьому зіллю, а потім потрібно розбавити водою у пропорції 1:10. Півлітра на кущ буде достатньо, щоб підживити городину.

Як піджива підходить також добриво з картопляного лушпиння та золи. Картопляні шкурки слід відварити 5-7 хвилин і потім процідити. Відвар слід процідити і в охолодженому вигляді заливати під кущ. Із золою все ще простіше. Згорілу деревину слід додати у теплу воду і так поливати баклажани. Зверху краще підсипати після цього ще й суху землю.

Перше підживлення для баклажанів у відкритому ґрунті

Серед покупних піджив можна звернути увагу на азотні та калійні. Проте, з ними потрібно бути обережними, адже якщо переборщити, то можна пустити в ріст листя, а плоди не зможуть зав’язатися. Тому краще в першу чергу звернутися до органічних добрив.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини