Якщо полуниця гниє на грядці: чим обробити ягоди – простий та дієвий рецепт підгодівлі

Під час посіву потрібно як слід підготувати ґрунт для ягід та будь-яких інших культур, але що робити, коли врожаю загрозує гній і чим правильно оброблювати грядки.

Вирощувати полуницю – здається легкою справою, але це далеко не так. Ягода, як і будь-який інший продукт може гнити або неправильно рости. Для того, щоб в майбутньому цього не ставалося, або якщо це сталося вже і потрібно терміново це виправити – редакція сайту Добрі новини підготувала для вас найкращі поради за доглядом.

Чому полуниця гниє

Справа в тому, що полуниця починає гнити через низьку темпертуру вночі. Також великою проблемою є те, що в ґрунті надто багато вологи. Цю ситуацію потрібно контролювати і виправляти, щоб не загубити весь врожай.

Спершу потрібно зробити так, щоб ягоди не контактували лише із землею. Під кущиками потрібно розсипати голки сосни або соломи. Таким чином мульчування позбавить кущі надмірної вологи. Якщо на вулиці дощ – накрийте полуницю плівкою і залиште дві дірочки для того, щоб надходило повітря.

Найкращі поради, як виростити рекордний врожай соковитої полуниці
Найкращі поради, як виростити рекордний врожай соковитої полуниці

Чим підживити полуницю

Найкраще це робити перекисом або йодом. На один літр води використовуємо 2 столові ложки перекису і перемішуємо. Якщо занадто багато гнилих продуктів – додавайте три ложки. Потім переливаємо рідину до пульверизатора і розпилюємо вранці та ввечері сім днів. Дуже важливо те, що перекис абсолютно безпечний для людей, бджіл та хороших комах, тому потім можна їсти плоди без перешкод.

Таким чином ви зможте зберегти здорові плоди і виправити помилки з тими ягодами, які вже почали гнити. Дуже важливо прибрати ті частини, які занадто сильно зіпсувалися. Дуже важливо зберігати врожай і слідкувати за змінами під час відповідного лікування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини