Дайте кабачкам і баклажанам таку підкормку і навіть засохла розсада до ранку оживе: ще сусіди будуть питати

Городня справа – не з легких. Втім, з порадами бувалих експертів можна виростити врожай здорових та смачних овочів. Розповідаємо про найкращу підкормку для баклажанів і кабачків

Бувалі городники точно знають, що робити з городом, аби отримати щедрий врожай. Посадити той чи інший овоч і чекати на чудо – недостатньо. Чимало культур потребують багато догляду й уваги, підкормку та інші процедури. Баклажани та кабачки є доволі популярними овочами, які багато українців вирощують на своїх городах. Розповідаємо, чим їх підгодовувати для того, щоб отримати хороший врожай.

Якщо мова йде про кабачки, то терміни першої підгодівлі залежить від того, як та коли ви висадили насіння. Залежно від клімату регіону у відкритий ґрунт розсаду висаджують у травні чи червні. Перше підживлення кабачків проводиться не раніше, ніж через 10-14 днів після висадки. Якщо насіння кабачків було посаджено відразу на грядку, після сходів їх вперше підгодовують після появи третього листка. Це приблизно через 10-14 днів після того, як з’являться сіянці.

Експерти розповіли про те, як правильно підгодовувати кабачки та баклажани у відкритому ґрунті
Експерти розповіли про те, як правильно підгодовувати кабачки та баклажани у відкритому ґрунті

Молодим рослинам необхідний азот, який допоможе їм добре рости та розвиватися. Для підживлення кабачків столову ложку 10% нашатирного спирту розводять у лійці з водою (8 або 10 л) і поливають землю та листя. Підгодовувати аміаком можна не частіше ніж один раз на 10-14 днів.

Що стосується підгодівлі баклажанів, то їх протягом усього вегетаційного періоду підгодовують щонайменше 5-6 разів. Перші два підживлення потрібні під час вирощування розсади: першу проводять після появи першого справжнього листочка, друге – через 10-14 днів. Потім, після висадки розсади баклажанів на постійне місце, виконують 3-4 основні підживлення.

Чим та як підгодовувати баклажани, аби отримати щедрий та смачний врожай
Чим та як підгодовувати баклажани, аби отримати щедрий та смачний врожай

Перше підживлення баклажанів проводять приблизно через два тижні після висадки розсади на постійне місце – в теплицю або відкритий ґрунт. У цей період баклажанам для нарощування зеленої маси потрібне комплексне харчування з великою кількістю азоту. Підживіть їх таким складом:

  • аміачна селітра (25 г) або сечовина (30 г);
  • сульфат калію (15-20 г);
  • суперфосфат (30-40 г).

Розведіть названі препарати в 10 л води та полийте молоденькі кущики під корінь.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини