Перше підживлення для перців у відкритому ґрунті: такому щедрому врожаю будуть заздрити всі сусіди

У городній справі важливо не лише правильно посадити рослини, але й вірно за ними доглядати. Розповідаємо, як та коли потрібно підживлювати розсаду перців у відкритому ґрунті

З упевненістю можна сказати, що найчастіше на городах зустрічається саме перець. Спершу може здатись, що вирощування цієї культури є дуже важкою та затратною справою. Частково це твердження має місце бути, втім насправді з труднощами стикаються лише ті, хто дуже мало знає про перець. Після висаджування ця рослина й дійсно потребує особливого догляду. Одна зі складових – регулярне підживлення. Вирощені таким методом перці порадують вас щедрим врожаєм та чудовим смаком. Отже, розповідаємо, чим підготувати перець після висадки в ґрунт.

Експерти розповіли, чим підгодовувати розсаду перців після висадки у відкритий ґрунт
Експерти розповіли, чим підгодовувати розсаду перців після висадки у відкритий ґрунт

Особливої уваги та підгодівлі розсада перцю потребує у період цвітіння. Тоді слід вперше її підгодувати. Бувалі городники поділились чудовим рецептом “смаколика” для розсади. Такий варіант чудово підійде тим городникам і дачникам, які полюбляють органічні добрива. Тож, змішайте наступні інгредієнти:

  • Гній – 1 кілограм;
  • Пташиний послід – пів кілограма;
  • Відро води;
  • Дві столові ложки суперфосфату.

Всі перераховані вище складові потрібно добре змішати та залишити настоюватись на 5 днів. До слова, суперфосфат можна замінити монофосфатом або ж сірчанокислим калієм. Зверніть увагу, що ці складові можна додавати до добрива для перців у тій кількості, яка зазначена в “рецепті” вище.

Бувалі городники розповіли, як правильно підгодовувати розсаду перців у відкритому ґрунті
Бувалі городники розповіли, як правильно підгодовувати розсаду перців у відкритому ґрунті

Коли суміш приготована та відстояна, її додають у воду, якою поливають культуру. На 10 літрів чистої води потрібен один літр пропонованої суміші. Експерти також закликають звернути увагу, що не можна кожного разу підживлювати розсаду перців однією й тією самою сумішшю. За словами бувалих городників, аби досягти найкращого результату підкормку потрібно чергувати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини