Пожовтів часник? Дайте йому таку підкормку і завалить щедрим врожаєм, що ще й на продаж буде

Кожен господар свого городу хоче мати ідеальний врожай. Нерідко зустрічаємо проблеми з часником, коли його пера починають жовтіти. Сьогодні ви дізнаєтеся, як це виправити.

Кожен городник мріє про ідеальний та багатий врожай, але для цього потрібно дуже багато працювати. Нерідко трапляється таке, що врожай починає псуватися ще до того, коли починається його збір. До прикладу, часто зустрічається жовтіння часнику. Редакція сайту Добрі новини зʼясувала, що потрібно робити для того, щоб врятувати плоди.

Причини

  • Є декілька причин, з яких може жовтіти часник. Найголовніша – холод та заморозки. Якщо ви занадто рано посадили свій часник, то він може піддавати підмородженню через сильні перепади температур весною.
  • Не виняток, що пера часнику можуть жовтіти через надмірну кількість вологи у ґрунті. Тут впливає не лише дощ та інші опади, але й природна вологість землі.
  • Третя причина – шкідники або хвороба, які заважають вирощуванню часника.
Як підживити часник, щоб врятувати врожай

Підживлення часнику

  • Якщо ваш часник пожовтів через перепади температури – тут вам допоможуть стимулятори. В садівничих магазинах можна купити Епін чи Циркон.
  • Якщо ж часнику не вистачає поживних речовин і присутня надмірна волога – в такому разі обвʼязково потрібно зробити мульчування. Грядки краще обсипали попелом, а також обробити грядки спеціальною речовиною. 10 грамів сечовини потрібно розвести з 10-ма літрами води і поприскати на часник.
  • Також хорошою ідеєю буде підживлення часнику доломітовим борошном. Якщо немає можливості знайти такий цінний продукт, використовуйте пісок або торф, який потрібно додати до ґрунту.
Як підживити часник, щоб врятувати врожай

Коли робити підживлення

Перше підживлення потрібдно робити на початку квітня. Далі слідкуємо за станом вашого врожаю і робимо ще одне підживлення на кінці червня та на початку липня. Робити це краще у суху погоду, щоб наступні декілька днів також була суха погода. Не забувайте про відповідний захист тому, що обробка буває токсичною. Потрібно як слід захистити себе, щоб у майбутньому не було плачевних наслідків через надмірну кількість токсичних речовин у ваших дихальних шляхах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини