Помідорів буде гора. Шкода, раніше не знала про цю підгодівлю: томати вмить заплодоносять, сусіди обзаздряться

Виростити ідеальний врожай помідорів дуже складно, але це більше, ніж реально. Дуже важливо не пропускати прикорм врожаю і робити це якісно.

Підгодівля добривами – дуже важливий процес під час вирощування тієї чи іншої культури. Завдяки добриву врожай може збільшитися в декілька разів, а самі плоди будуть міцними, здоровими, а головне – смачними. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас декілька порад стосовно якісної підгодівлі томатів влітку.

Підгодівля йодом

Це найпоширеніший спосіб серед інших, а також один з найпростіших. Саме цей спосіб нерідко використовують досвідчені спеціалісти. Йод має поживні властивості, які пришвидшують ріст помідорів, а також захищає від хвороб.

  • 10 літрів води розведіть з чотирма краплями йоду. Поливайте рослини, витрачаючи два літри води на один кущик.
Ідеальний прикорм для багатого врожаю помідорів
Ідеальний прикорм для багатого врожаю помідорів

Підгодівля золою

Для такої підгодівлі можна використовувати розчинену чи звичайну золу. Якщо бажаєте використовувати розчинену – 1 склянку золи розведіть з 10-ма літрами води і полийте ваші грядки. Якщо ж не хочете розчиняти – вилийте золу під кущі до ваших рослин.

Також зола пасує для сприскування кущів. Для цього потрібно взяти 300 грамів золи, три літри води та 1 ложка господарського мила. Золу потрібно розчинити у воді і довести до кипіння. Потім додайте натертого господарського мила і добре перемішайте. Готовий розчин переливаємо до пульверизатора і сприскуємо кущі.

Це два найпопуляніших способи підживлення томатів. Якщо ви будете робити все відповідно рекомендацій та у правильний час – обіцяємо, що ваш врожай не залишить байдужими жодного вашого сусіда, які будуть просити рецепт підгодівлі для власного врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини