Полуниця буде розміром з кулак і медова на смак: копієчна підкормка, після якої ягода попре

Полуниця - найкращий літній делікатес, який дуже легко виростити, якщо знати, як правильно. Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити прикормку для полуниці, щоб зібрати гарний врожай.

Догляд за полуницею – це незмінний ритуал, який потрібно проводити для того, щоб зібрати величезний врожай полуниці. Варто звернути увагу на те, коли і як краще робити підживлення ягід, щоб ваш врожай не зіпсувався і потішив вас великими та якісними плодами.

Підживлення на початку сезону

Сьогодні багато досвідчених городників використовують для підживлення йод. Після обробки йодом ваші рослини будуть захищені від шкідників та хвороб, але потрібно розрахувати правильні пропорції. 10 літрів води потрібно розмішати з 8-10 крапельками йоду і полити полуницю з лійки. Важливо, щоб в цей час на вулиці не було сонця, бо ефект може бути не таким надійним.

Як виростити ідеальний врожай полуниці
Як виростити ідеальний врожай полуниці

Краще зробити 2-3 сеанси такої обробки за декілька днів. Коли ви провели підливання, за тиждень варто розчинити у тих же 10 літрах води ложку сечовини і підлити корені кущів полуниці. Таким чином ви створите додатковий захист для вашого майбутнього врожаю.

Підживлення під час цвітіння

Коли на кущах починають зʼявлятися перші листки, потрібно взяти склянку золи та розбавити двома склянками окропу. Нехай суміш трішки постоїть, а потім додайте 8 крапель йоду, трішки марганцівки, 2,5 грамів борної кислоти і розмішати з 10 літрами води. Під кожен кущик потрібно розлити по одній склянці такого розчину.

Полуниця дуже швидко реагує на добрива. Ви зможете простежити перші результати за декілька днів після першої підкормки і зробити висновки, чи був цей спосіб ефективним і можна його застосовувати й надалі, чи краще змінити головну речовину для підкормки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини