Дайте моркві таку підкормку і буде шалений урожай: чим підживити моркву, щоб вона виросла велика

Морква, як кажуть лікарі, дуже добре впливає на зір. Щоб морква дала добрий врожай і не надокучала вам з проблемами під час вирощування, зробіть просту підкормку.

Морква є дуже популярною культурою серед фермерів по всій Україні. Попит на моркву з року в рік тримається на перших місцях, але варто знати, як правильно виростити ідеальний врожай моркви, щоб він не хворів та не псувався. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас простенький варіант підкормки.

Почнемо з того, що морква любить пухкий та легкий ґрунт. Саме з цього потрібно починати посів. Якщо ж ваша земля буде занадто важкою, то врожай буде дрібним, сухим і не смачним. Нам такого не потрібно, тому сперше обираємо хороший ґрунт, а потім можна думати про все інше.

Ідеальна підкормка для моркви, щоб був багатий врожай
Ідеальна підкормка для моркви, щоб був багатий врожай

Успіх врожаю не менше залежить від виробу насіння. Є дуже вдалі сорти, які рекомендують досвідчені фермери, а є й такі, до яких краще взагалі не підходити. Одними з найпопулярніших сортів моркви є Нантська, Флакке, Шантене та Берлікум. Вони мають хорошу стійкість до хвороб та похолодання саме на українських землях.

Підживлення

Врожайність може знижуватися через нестачу певних елементів живлення, саме тому підкормка надзвичайно важлива. Тут постає питання, якими добривами краще підкормлювати моркву: органічними чи мінеральними. Краще робити це мінеральними добривами, бо від інших морква може стати гіркою та кривою, а також така морква буде менше зберігатися в погребі.

Ідеальна підкормка для моркви, щоб був багатий врожай
Ідеальна підкормка для моркви, щоб був багатий врожай

Якщо ви не дуже любите мінеральні добрива і вам хотілося б підживити моркву натуральними добривами, то для вас ідеально підійте зола, яка є природним джерелом калію та фосфору. Вам потрібно 200 грамів золи розбавити трьома склянками води і залишити настоюватися на три дні. Після цього візьміть 10 літрів води і додайте розчин. Підлийте кореневу зону морквяного посіву.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини