Помідори зів’яли? Дайте їм так підкормку і навіть засохла розсада оживе до ранку. Шкода, раніше не знала

Виростити ідеальний врожай помідорів дуже складно, але це більше, ніж реально. Дуже важливо не пропускати прикорм врожаю і робити це якісно.

Помідори – одна з найпопулярніших культур серед досвідчених городників. Вирощування помідорів припадає на початок сезону посіву і в кожного є власні способи підживлення, про які вони залюбки розповідають. Для початку, потрібно якісно підживити ґрунт для посіву і спостерігати за ростом овочів.

Після цього помідори “харчуються” поживними речовинами через родючу ґрунтосуміш. Її готують спеціально для вирощування розсади помідорів. У процесі росту саджанців потрібно проводити найперше підживлення одразу після появи декількох справжніх листочків. Вдруге і втретє підживлювати помідори потрібно через кожні 10-12 днів, а ось четверту підгодівлю проводять безпосередньо за тиждень до того, як висаджувати розсаду у відкритий грунт. Зауважте, що про потребу вносити підгодівлю завжди скаже зовнішній вигляд розсади.

Ідеальний прикорм для багатого врожаю помідорів
Ідеальний прикорм для багатого врожаю помідорів

Підгодівля золою

Для такої підгодівлі можна використовувати розчинену чи звичайну золу. Якщо бажаєте використовувати розчинену – 1 склянку золи розведіть з 10-ма літрами води і полийте ваші грядки. Якщо ж не хочете розчиняти – вилийте золу під кущі до ваших рослин.

Також зола пасує для сприскування кущів. Для цього потрібно взяти 300 грамів золи, три літри води та 1 ложка господарського мила. Золу потрібно розчинити у воді і довести до кипіння. Потім додайте натертого господарського мила і добре перемішайте. Готовий розчин переливаємо до пульверизатора і сприскуємо кущі.

Це два найпопуляніших способи підживлення томатів. Якщо ви будете робити все відповідно рекомендацій та у правильний час – обіцяємо, що ваш врожай не залишить байдужими жодного вашого сусіда, які будуть просити рецепт підгодівлі для власного врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини