Лийте це під аґрус і не бійтеся! Ягода буде велика і солодка. Перевірений спосіб підживлення кущів

Аґрус користується великим попитом серед городників. Дуже важливо підібрати якісну підгодівлю для того, щоб кущі не хворіли і давали багатий врожай.

Аґрус – це рослина, яка розповсюджена на території Західної Європи і північної Африки. Це чагарник, за яким потрібно дуже якісно доглядати. Якщо цього не робити – ягоди будуть дуже кислими і не смачними. Ба більше, ви не побачите на кущах велику кількість плодів, якщо не зробите відповідного підживлення. Серед досвідчених городників є багато способів, як та чим краще підживлювати кущі аґрусу.

Для початку розберемося, як повинен виглядати ідеальний здоровий кущ. У висоту рослина сягає приблизно 1,3 метра. Кора на стеблах темно-сірого кольору, або темно-коричневого. Всі гілочки покриті невеличкими колючками. Листочки ніжного зеленого кольору і цвітіння починається в самому травні, а дозрівання плодів припадає на кінець червня-початок липня. Аґрус можна віднести до роду смородинових.

Ідеальне підживлення для кущів аґрусу, про який ви точно не знали
Ідеальне підживлення для кущів аґрусу, про який ви точно не знали

Підгодівля

Підгодівлю потрібно робити для того, щоб дати їй можливість відновитися після зимового періоду. Завдяки підгодівлі ми прискорюємо ріст рослини, на смак ягоди стають набагато якіснішими, а також кущі аґрусу починають плодоносити з неймовірною силою.

Для підгодівлі ідеально підходять мінеральні, органічні та комплексні добрива. Кожен з видів по-своєму корисний, потрібно обирати опираючись на ваші власні вподобання. Врожайність збільшують речовини, які містять великий вміст калію. Також добре підходить використання перегоню, але варто памʼятати про те, що перегній не повинен потрапити на нижню частину листочків та на стовбури.

Що стосується народних засобів – можна використовувати настоянку з бурʼянів. Для цього вам потрібно залити бурʼяни одним літром води, залишити на тиждень, а потім злити осад і рідиною, яка залишилася можна поливати аґрус в прикореневій зоні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини