Як збільшити врожай огірків у два рази: досвідчена городниця поділилась дієвим методом формування стебла

Кожен досвідчений городник знає напевно – щоб отримати щедрий врожай тієї чи іншої культури, недостатньо просто її посадити. Розповідаємо головні секрети, як зібрати багато огірків

Для одних город – хобі, для інших – можливість ласувати домашніми овочами. Хай там як, але кожен, хто має справу з власною грядкою, не з чуток знають, що ця справа є доволі важкою. Так, для того, щоб отримати щедрий урожай висаджених у ґрунт овочів, потрібно за ними уважно доглядати. Огірки не заведено вважати особливо примхливою культурою, втім навіть у цього популярного та простого в догляді овочу є свої секрети.

Авторка YouTube-каналу “Дім та присадибна ділянка” розповіла, що кожен городник може у декілька разів збільшити врожай огірків. Для цього важливо завчасно формувати стебла. Такий метод є доволі простим, але максимально дієвим, запевняє досвідчена городниця. Загалом існує три способи, як сформувати пагони огірка.

Досвідчена городниця розповіла, як збільшити врожай огірків у два рази
Досвідчена городниця розповіла, як збільшити врожай огірків у два рази

Перший спосіб допомогти огіркам рости правильно й давати якісний врожай – підв’язувати їх до кілочка. Так роблять багато городників, а головна мета такої махінації передусім зручність. Коли огірки сягають у висоту щонайменше 30 сантиметрів, їх потрібно вирівняти. Так буде краще видно, чи є на культурі шкідники. Крім того, коли огірки підв’язані, за ними легше доглядати.

Наступним варіантом, як можна допомогти огіркам потішити вас щедрим врожаєм, є застосування так званого шпагату. З обох боків, початку й кінця, рядку огірків потрібно закопати стояки та натягнути шпагат. До дерев’яної планки, що знаходиться над огірками, потрібно прив’язати паростки. Таким чином культурі буде простіше розвиватись.

Як збільшити врожай огірків у два рази та допомогти культурі рости правильно
Як збільшити врожай огірків у два рази та допомогти культурі рости правильно

А ось найкращий метод, за словами авторки YouTube-каналу “Дім та присадибна ділянка”, шпалерний. Використовуйте дерев’яні або ж металеві стояки з кожного боку рядка. За допомогою цих стояків натягніть спеціальну сітку для огірків. За такого методу, запевняє авторка ролика, можна збільшити врожай у декілька разів, адже використання шпалерного способу дає змогу використовувати бічні пагони.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини