5 найсолодших сортів малини, які треба посадити вже цього року: ягоди виростуть розміром з кулак

З малини можна приготувати просто неймовірно велику кількість смачних страв і десертів. Є місце, де вирощувати кущі з ягодами? Тоді скоріше обирайте, який сорт малини будете у себе садити

Малина – чудові ягоди, з яких можна приготувати чимало цікавих і дуже смачних десертів, закусок і навіть соусів. Вирощування такої культури в домашніх умовах не є надзвичайно складним процесом, втім найголовнішим у цій справі є обрати правильний сорт, який ідеально перекриє ваші потреби та запити. Загалом існує декілька видів малини. Ми пропонуємо ознайомитись із найкращими сортами ремонтантної малини – ця рослина дає плоди вже у перший рік.

Атлант

Цей сорт часто обирають ті городники, які бажають вирощувати малину на продаж. Річ у тім, що кущі дають щільні та дуже привабливі ягоди, які мають товарний вигляд. Головною особливістю цього сорту є великий розмір плодів і невибагливість у догляді. У середньому кожен кущ може дати до 2,5 кілограмів врожаю.

Найкращі сорти ремонтантної малини, яка дає солодкі плоди
Найкращі сорти ремонтантної малини, яка дає солодкі плоди

Брусвяна

Ягоди, які дає кущ цього сорту, є темно-червоними та дуже солодкими. “Брусвяну” також часто обирають городники, які вирощують малину в комерційних цілях. Втім, такі ягоди настільки смачні та красиві, що й для особистого споживання їх теж обирають.

Богатир

Цей сорт у списку є єдиним не ремонтантним, втім його особливість полягає в іншому. “Богатир” може плодоносити протягом усього літа, тому йому надають перевагу ті, хто обожнює малину та споживає її у великих обсягах. Висота куща складає півтора метра, а ось кожна спіла ягода важить близько 20 грамів.

Експерти назвали найкращі сорти ремонтантної малини
Експерти назвали найкращі сорти ремонтантної малини

Королівський пінгвін

Цей сорт малини є дуже міцним і доволі компактним. Втім, “Королівський пінгвін” здатен формувати велику кількість ягід на кущах і дає дуже соковиті та солодкі плоди. Крім того, цей сорт чудово витримує високі температури й спеку.

Брусилівський стандарт

Найпоширенішим сортом малини є саме “Брусилівський стандарт”. Його справедливо вважають дуже “продуктивним” сортом, адже він дає дуже смачні та щільні ягоди темного кольору.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини