Полийте молоком кожен кущ – і зберете ранній урожай: чим підгодувати огірки у ґрунті для щедрого врожаю

Кожному городнику хочеться, аби рослини в його городі віддячили за вкладені в них сили й час щедрим врожаєм. Дайте огіркам підкормку на молоці й плоди вас точно потішать

Огірки – рослина не така примхлива, як багато її “родичів”, втім це точно не означає, що ви можете забути про культуру, поки вона росте в городі. Так, усі досвідчені городники точно знають, що огіркам потрібно багато води, втім про те, що рослина любить ще й молоко здогадуються далеко не всі. Так, автор YouTube-блогу “Корисне TV” розповів про ідеальне добриво, яким потрібно підгодовувати огірки у червні.

Вносити таку підкормку потрібно у момент, коли ви помітили, що на рослині зав’язалось багато огірків. Саме у цей період культура потребує максимального живлення, тому їй і потрібно допомагати. Автор відео рекомендує готувати добриво для огірків на основі молока, адже воно містить дуже багато корисних елементів, які й допомагають огіркам плодоносити смачними плодами високої якості.

Експерт розповів, чим підгодувати огірки, аби вони дали максимум врожаю
Експерт розповів, чим підгодувати огірки, аби вони дали максимум врожаю

Досвідчений городник пояснив, що молоко однаково корисне й для людей, і для рослин. Експерт зазначив, що у цьому продукті містяться речовини, які роблять ґрунт родючішим. Крім того, зазначає автор блогу, в землі, в яку вносять молоко, заводяться молочні бактерії, які не дають розвиватись грибку, що псує врожай культури.

Рецепт такого добрива цілком простий – на 10 літрів води потрібно взяти один літр звичайного молока. Для підгодівлі огірків підійде і магазинне, і домашнє молоко. Експерт зазначає, що такого добрива рослині буде достатньо раз на сезон. Під кожен кущ внесіть один літр отриманої суміші рано вранці або пізно ввечері.

Як і чим удобрити огірки, щоб вони дали щедрий врожай
Як і чим удобрити огірки, щоб вони дали щедрий врожай

У своєму блозі експерт також порадив не експериментувати з інгредієнтами та їх кількістю. За словами експерта, не потрібно збільшувати кількість молока, адже це вплине на кислотність ґрунту, що може негативно вплинути на якість огірків і процес їхнього зростання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини