Сусідка підказала, як позбавитися тлі на розсаді перця і баклажанів: супер засіб від тлі в саду і огороді

Догляд за городом в період дозрівання продуктів - один з найвідповідальніших процесів. Нерідко буває так, що навіть досвідчених городників турбує тля на овочах.

Тля, або попелиця — це маленький ледь помітний шкідник, який негативно впливає на врожай овочевих культур. У природі можна зустріти безліч її видів, які відрізняються між собою різними кольорами: тля буває біла, рожева, зелена, чорна, коричнева та жовта. Нерідко її можна зустріти на розсаді перців та баклажанів, тому редакція сайту Добрі новини підготувала для вас дієві способи боротьби зі шкідниками.

Попри те, що попелиця є незмінним членом екосистеми, їй не місце на городі. Ця маленька комаха здатна наробити збитків цілому врожаю, якщо її вчасно не виявити та не знищити. Найчастіше, попелиці атакують листочки рослин, харчуючись їхнім соком.

Як позбавитися попелиці на перцях і баклажанах
Як позбавитися попелиці на перцях і баклажанах

Для того, щоб вчасно розпізнати наявність попелиці на ваших рослинах, варто звернути увагу на:

  • присутність деформованого чи хирлявого листя;
  • якщо на ваших листках зʼявилися липкі сліди — попелиця активно діє на вашому городі;
  • крім вже ураженої овочевої культури, подивіться на сусідні кущики, адже попелиця має здатність “перекидатися” на сусідні кущі.

Методи боротьби

  1. Якщо на листках небагато попелиці, в такому випадку вам ідеально підходить розпорошення холодної води на уражені ділянки ваших кущів. Також хорошим варіантом боротьби з невеликою кількістю шкідників вам допоможе борошно. Його потрібно просіяти через сито на всій ділянці, де ви помітили попелицю.
  2. Діамотова земля вам допоможе, якщо комах більше, ніж того хотілося б. Це нетоксична речовина, яка ідеально впорається з попелицею. Цю землю можна наносити на суцвіття перців та баклажанів, коли на вулиці хороша і суха погода.
  3. Також ефективним способом є миюче для посуду. 2-3 краплі миючого потрібно розбавити разом з господарським милом на 10 літрів води, а потім обпризкати листочки. Мильний розчин точно впорається з цим завданням.

Популярне

Подібні новини