Від однієї такої підкормки часник виростає розміром з кулак: врожай наливається просто на очах

Наявність достатньої кількості мінеральних речовин – необхідна умова для гармонійного розвитку часнику, корисної та смачної культури, яку використовують для приготування великої кількості страв

Кожен садівник хоче, щоб у нього був щедрий та якісний урожай. Про це необхідно подбати в теплу пору року, надавши своїм рослинам догляд. Підживлення часнику навесні та влітку для досягнення високої врожайності – дуже важка справа, яка потребує уваги та посидючості, але швидко приносить свої плоди. Щоб не завдати шкоди рослині, потрібно знати, як правильно вносити підкормку.

Будь-яка рослина починає свій процес формування з активного нарощування зеленої маси. Якраз у цей період найважливіший елемент для гармонійного розвитку – це азот. Вносять його навесні, а правильна підкормка буквально стає гарантією щедрого та якісного врожаю. Пізніше потрібно вносити фосфор і калій, адже вони життєвонеобхідні для формування безпосередньо плодів, насіння та бульб. Слід одразу попередити, що ви ризикуєте отримати погані плоди, якщо вчасно не перейдете з азотних на фосфорно-калійні добрива.

Як правильно підгодовувати часник влітку
Як правильно підгодовувати часник влітку

У середині червня починає формуватися головка. У часів озимого цей процес починається на 1-2 тижні раніше, тому орієнтуватися варто не на календар, а на стан рослини. Майте на увазі! Якщо удобрити посадки раніше часу, то всі сили рослина направить на формування стрілки та зеленої частини, а не на цибулину.

Крім того, вас слід пам’ятати: якщо часник ви вирощуєте на бідних ґрунтах, то внесення певних корисних мікроелементів – не опція, а необхідність. Хтось з городників надає перевагу мінеральним добривам, а комусь більше подобається натуральна підкормка. Хай там як, але вам потрібно уважно стежити, аби часник отримував достатню кількість азоту, калію та фосфору. Наприклад, сечовину традиційно використовють для збагачення культури азотом у великій кількості. Часник особливо потребує такої підгодівлі у той момент, коли активно нарощує зелень. Рецепт такого добрива є доволі простим – на 10 літрів рідини, води, потрібно взяти всього одну столову ложку концентрату та добре розмішати утворену суміш. Використовуйте добриво з розрахунку 3 літри рідини на один квадратний метр.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини