Показую, як правильно пересаджувати грошове дерево в інший горщик: все про пересадку толстянки

Досвідчені садівники та городники розповіли, як правильно пересаджувати таке популярне грошове дерево. Покрокова інструкція для тих, хто вперше стикається із задачею

Грошове дерево є доволі популярною рослиною, яку можна знайти чи не в кожному домі. Втім, попри свою поширеність, не всі володарі такої квітки знають, як правильно за нею доглядати. Одним з етапів догляду за грошовим деревом є його своєчасна пересадка в новий горщик. Багатьом здається, ніби цей процес є складним і надзвичайно ризикованим, але насправді змінити “домівку” вашій квітці можна набагато легше, ніж ви собі уявляєте.

Разом з тим, досвідчені садівники звертають увагу на те, що пересаджувати грошове дерево потрібно обов’язково. Якщо ви раптом забудете або вирішите, що така процедура не є обов’язковою, ризикуєте зіпсувати рослину, адже у виснаженому грунті вона рости не буде. У такому разі навіть підсилені підгодівлі, поливання та обприскування лише погіршать стан.

Експерти розповіли, як правильно пересаджувати грошове дерево у новий горщик
Експерти розповіли, як правильно пересаджувати грошове дерево у новий горщик

Через три тижні після придбання саджанця грошового дерева потрібно змінити горщик на постійний. Разом з тим, доросла товстянка, як ще називають цю рослину, не полюбляє часту зміну місця проживання. Пересаджувати таке грошове дерево потрібно лише у тому випадку, коли ви точно бачите, що йому не вистачає місця.

Для пересадки грошового дерева потрібно придбати грунт для сукулентів і кактусів – він підходить товстянці найкраще. Далі оберіть горщик, який відповідатиме розмірам вашої рослини. Діаметр верхньої крайки нового горщика повинен дорівнювати розміру крони вашої рослини. Зауважте, що горщик має бути вироблений із міцного матеріалу. Під час пересаджування не забудьте покласти дренаж на дно горщика.

Як правильно пересаджувати грошове дерево, аби не зіпсувати рослину
Як правильно пересаджувати грошове дерево, аби не зіпсувати рослину

Експерти також наголошують, що пересаджувати рослину потрібно, зберігаючи на корінні достатню кількість землі – саме так грошове дерево найлегше переносить зміну “місця проживання”.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини