ТОП-5 найкращих сортів літньої редьки, які треба посадити у липні: добре вродять у відкритому ґрунті

Вирощування овочевих культур — дуже відповідальний процес, який потребує знань, але найважливіше — обрати найкращий сорт продукту. Сьогодні ви дізнаєтеся , яку редьку краще обирати для ідеального врожаю.

Редька – один з найпоживніших коренеплодів, з якого можна приготувати багато корисних салатиків. Для правильного вирощування вам не знадобиться багато клопоту, але варто звернути увагу на найкращі сорти літньої редьки, які рекомендують ледь не всі досвідчені фермери України. До цього процесу потрібно підходити відповідально – ваш врожай напряму залежить саме від сорту редиски і якщо помилитеся у виборі, то не зможете потішити себе і своїх близьких ідеальним врожаєм.

Найкращі сорти редьки в України

  • Первісток F1. Це гібридний сорт, який має здатність плодоносити вже на 16 день. Плоди будуть яскравого червоного кольору з малиновим відтінком і один плід може важити близько 30 грамів, а це досить багато. Мʼякоть в такого сорту дуже солотка і відсутній характерний гіркий смак, який часто зустрічається в деяких видах редьки. Також цей сорт стійкий до хвороб і добре переносить різкі перепади температур.
  • Альба. Альба має круглу форму і вагу 22-35 грамів. Ці плоди починають давати врожай через 30 днів. Сорт може довго зберігатися, є стійким до посухи за дощів, а також не хворіє.

ТОП-5 найкращих сортів літньої редьки для вирощування у відкритому ґрунті

  • Жара. Вага цих плодів від 15 до 30 грамів. Їх дуже люблять фермери за те, що плоди цього сорту дають велику врожайність, але вони не дуже стійкі до похолодання, тому якщо раптом влітку псується погода – їх потрібно обовʼязково накривати і робити так зване утеплення.
  • Льодяна бурулька. Ця редька нетипової форми і білого кольору, за що отримала таку назву. Плоди продовгуваті, хрусткі та мають солодко-пікантний смак. Цей сорт є найбільш стійким до перепаду температур, а перший врожай ви отримаєте вже за 25 днів.
  • Рондар F1. Цей сорт починає плодоносити на 21 день. Колір шкірки приємного малинового кольору, а мʼякоть гарного білого відтінку, яка має характерний легкий аромат. Рондан є дуже врожайним сортом, тому це один з найкращих сортів редьки. Він добре росте, є стійким до хвороб та похолодання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини