Як отримати дуже багато кабачків з одного кущика: догляд за кабачками у відкритому ґрунті влітку

Для того, щоб поласувати смачними кабачками, потрібно їх правильно виростити. Городники поділились інструкцією по догляду за гарбузовою культурою

За даними експертів, кабачки є другою за популярністю гарбузовою культурою, які вирощують і на фермерських володіннях, і на невеликих ділянках. Хай там як, але ті садівники, хто не перший рік знайомий із рослиною, точно знають, що отримати багато врожаю – справа легка. Втім, аби мати змогу ласувати дійсно смачними кабачками, потрібно докласти трішки зусиль.

Як правильно доглядати за кабачками

Городники сміливо називають кабачки абсолютно невибагливою у догляді рослиною. Якщо правильно доглядати за цією гарбузовою культурою, можна зібрати стільки врожаю, що його вистачить на ціле літо, а також – на приготування великої кількості консервацій і зимових заготівель. Загалом, літній догляд має у собі декілька важливих моментів.

Як правильно доглядати за кабачками, аби ті дали щедрий і якісний врожай
Як правильно доглядати за кабачками, аби ті дали щедрий і якісний врожай

Перш за все, потрібно правильно організувати поливання кабачків. Якщо мова йде про, наприклад, огірки, то овочівники завжди враховують, що їхня коренева система знаходиться “на поверхні”, а отже – потребує багато вологи. У випадку з кабачками, потужна коренева система здатна витягувати вологу з нижніх шарів ґрунту. У посуху культуру потрібно поливати не більш ніж два рази на тиждень. Якщо дощить, поливання слід повністю припинити.

Що стосується підгодівлі, то вперше добриво вносять після формування чотирьох справжніх листків. У цей період культура відчуває гостру потребу в азоті. Вдруге підгодовувати кабачки потрібно, коли кущі сформували жовті квітки. А ось втретє рослину підгодовують для того, аби подовжити процес плодоносіння.

Крім того, важливою частиною догляду за кабачками є постійний збір урожаю. Експерти рекомендують часто оглядати кущі, адже рослина не повинна витрачати соки та корисні елементи, аби живити вже сформовані плоди – кабачки не можна “перетримувати”.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини