Перевірений дачний трюк, як змусити помідори швидше почервоніти: з такою підкормкою дозрівають за добу

Під час вирощування помідорів навіть досвідчені городники можуть зустрітися з проблемою повільного дозрівання. Сьогодні ви дізнаєтеся, як це виправити.

Часто буває так, що період дозрівання томатів вже починається, але відповідного червоного кольрру нема й нема. В такому випадку потрібно знати, як діяти і редакція сайту Добрі новини підкаже, що краще робити у такій ситуації. Для початку, потрібно розбіратися, що саме допомагає помідорам дозрівати і як ми можемо пришвидшити цей процес.

Одним з найважливіших факторів є відповідна температура. Ні для кого не секрет, що томати, вирощені у тепличках, дозрівають значно швидше ніж ті, які ми вирощуємо у відкритому ґрунті. Через це великий вплив мають різкі перепади температур, похолодання, дощі та грози, яких уникнути неможливо. Саме тому, щоб прискорити дозрівання, плоди потрібно перемістити у тепле місце.

Як пришвидшити дозрівання томатів
Як пришвидшити дозрівання томатів

Помідори слід розкласти на поличці і спостерігати за ними кожні 3-4 дні. Не дивуйтеся, якщо плоди почнуть псуватися – їх потрібно просто викинути і не намагатися врятувати, але решта плодів почнуть змінювати свій колір і ви будете приємно здивовані такому швидкому результату.

Ідеальними для достигання вважають помідори молочного або помаранчевого кольору, тому що зеленим помідорам значно складніше та довше досягнути червоного кольору в умовах дозрівання у теплому та темному місці. Дуже важливо під час дозрівання постійно перевіряти ваші кущі. Якщо ви помітили фітофтороз або будь-які інші захворювання, з цим потрібно негайно боротися, інакше, ви ризикуєте залишитися зовсім без врожаю і вам вже точно нічого не допоможе.

Також пришвидшити дозрівання вам допоможе газ етилен, який виділяється з продуктів. Якщо до помідорів додати червоне яблуко або помідор, то газ, який з них виділяється, допоможе прискорити процес дозрівання ваших томатів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини