3 чайних ложки на відро і смородина виростає велика, солодка та врожайна: підкормка, від якої ягода просто пре

Вирощування ягід влітку – це відповідальний та складний процес, але його можна покращити за допомоги простої та дешевої підкормки, яку зможе приготувати кожен.

Смородину дуже цінують у колах садівників та городників. Вона містить багато поживних речовин, які зміцнюють імунітет. Ще на території Київської Русі смородина шанувалася у монастирях, де постійно розповідали по її цілющі властивості, а з часом ця ягода стала справжніми ліками проти багатьох недугів. Багато городників люблять садити смородину, але мало хто знає, як виростити по-справжньому якісний продукт.

Найкраще садити смородину там, де буде постійно стабільна температура. Не потрібно садити ягідну культуру в той час, коли погода постійно змінюється і заморозки можуть зруйнувати ваш врожай. Також не дуже хорошою та вдалою ідеєю є посадка смородини біля водойм та в місцях сильного пониження рельєфу. Найкраще обирати рівну місцевість і саме в той період пори року, коли погода стабільна і без сильних перепадів.

Як виростити багатий врожай смородини
Як виростити багатий врожай смородини

Добрива для смородини можуть бути різними: органічні, натуральні та мінеральні. Найкраще ягоди реагують саме на натуральні та органічні добрива. Хорошим варіантом буде використання напівперепрілого коровʼяку, або курячого та свинячого посліду, саме такі добрива добре впливають на якісний врожай і ви ще довго будете тішити себе зібраними ягодами.

Що стосується натурального добрива – тут все дуже просто. Вам знадобиться, як вже було сказано раніше, курячий послід. Потрібно розвести три склянки курячого посліду з 10 літрами води та полити ваші кущі під самий корінь. Буде важливо не переборщити з рідиною, тому не варто виливати одразу все добриво. Таку підгодівлю можна проводити раз на 7-10 днів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини