Підслухала від сусідки: хитрий спосіб підкормки моркви – виростає рівна, солодка і соковита

Під час вирощування моркви навіть досвідчені дачники можуть припуститися звичайних помилок під час підкормки овочевої культури. Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити по-справжньому якісне підживлення.

Насправді, більша частина городників не ввжають за потрібне робити моркві підкомку. Мовляв, і без неї врожай буде багатим і якісним на плоди, але це далеко не так. Щоб отримати хороший врожай потрібно добре попрацювати не один день і лише тоді ви зможете по-справжньому насолодитися отриманим результатом. Редакція сайту Добрі новини підготувала для вас дуже просту, але дієву підкормку, якою користуються всі досвідчені фермери.

Для хорошого росту моркві потрібні фосфор, азот та калій. Є декілька варіантів підгодівлі: купити в магазині всі необхідні препарати, або зробити добриво самостійно з натуральних матеріалів. Звісно, значно кращим є другий варіант, але для приготування вам не знадобиться багато складників.

Як виростити ідеальну моркву: поради від досвідчених городників
Як виростити ідеальну моркву: поради від досвідчених городників

Експерти рекомендують проводити підгодівлю 4 рази: під час посіву, після першого сходу, потім через три тижні після перших сходів і останній раз — за два тижні до того, як збиратимете врожай. Якщо ви дотримаєтесь цієї головної рекомендації, то будете здивовані, наскільки сильно вродить ваша морква.

Найкраще використовувати для підкормки деревну золу. Її можна застосовувати як в сухому вигляді, так і розведену з водою. Все, що вам знадобиться — розвести 100 грамів золи на 10 літрів води і добре перемішати. Після цього потрібно дати добриву настоятися 12 годин, а потім можна поливати ваші кущі під самий корінь. Це дешева, проста але дуже дієва підкормка, яка точно змусить ваш врожай “заворушитися”. Наприкінці збору врожаю ви залишитеся задоволеними, як ніколи.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини