Гортензія зацвіте до вересня і не зупиниться до морозів: найкраща підкормка в липні – хліб з кефіром

Для кожного садівника догляд за квітами є справжнім задоволенням. Досить невибагливою квіткою є гортензія, якій можна зробити просту та дієву підкормку.

Вирощування квітів – це складний процес, за яким постійно потрібно спостерігати. Є такі квіти, які не потребують до себе багато уваги, але про якісну підкормку також забувати не слід. Мова йде саме про гортензії – це кущові квіти, які можуть мати біле, блакитне чи рожеве забарвлення. Редакція сайту Добрі новини відшукала для вас дієву підкормку з кефіру.

Ця рослина дуже любить багатий на поживні речовини ґрунт, який допомагає тим, що гортензія у такій землі реагує на догляд та турботу сильним цвітінням. Також варто не забувати про те, що садити гортензію потрібно, коли температура повітря не перевищує 13 градусів. Якщо погода буде дуже холодною – гортензія не здивує вас сильним цвітінням, а навпаки.

Бюджетна та дієва підкормка для гортензії
Бюджетна та дієва підкормка для гортензії

Підживлення

В якості дешевого та хорошого підживлення використовують кефір або ряжанку. Для цього потрібно 2 літри кефіру розвести в 10 літрах води та добре перемішати. Цьому розчину потрібно постояти 30 хвилин, а потім полийте ваші квіти під самий корінь. За декілька годин після такого підживлення потрібно полити квіти простою водою.

Також хорошим варіантом підживлення є хліб. Для цього хліб потрібно розмочити у воді та почекати, поки він забродить. Після очікування все добре перемішайте, додайте трішки більше звичайної води та підлийте так само під корінь. Вже за тиждень ви будете приємно вражені новим квітам, які розпустилися у вашому садку.

Памʼятайте про те, що кущ гортензії повинен бути розташований на світлій ділянці, але не перебувати постійно на сонці. Краще, щоб біля кущів гортензії більше не росло ніяких інших квітів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини