1 літр під огірки: засиплють врожаєм і жовтіти не будуть. Ось чим підкормити, щоб огірки вимахали за тиждень

Огірки — улюблена городина українців, яка часто підкидує сюрпризи фермерам. Як виростити максимальний врожай і захистити його від шкідників та хвороб?

Огірки українці вирощують з давніх-давен. Наші пращури буквально приручили цю городину, адже історично ця рослина з’явилася не у наших краях. Проте, нашим людям на такій родючій землі під силу все.

Попри те, що на перший погляд, цей овоч здається зараз простим для вирощування, насправді він може дати чимало клопоту городникам, особливо новачкам. Аби виростити великий врожай потрібно регулярно вносити добриво. Найбільш оптимальним варіантом є настоянка золи. Попіл — це унікальна речовина, яка містить всі необхідні речовини і мінерали, що стимулюють ріст і здатність давати плоди.

Як приготувати добриво для огірків з золи?

Городники назвали добриво для збільшення врожаю огірків

Для того, щоб зробити розчин, слід взяти 1 склянку попелу та додати в 1 літр нехолодної води. Емульсія має настоятися пів години і далі вносити у землю. Головне вливати прямо під корінь. Це потрібно робити не частіше 1 разу на тиждень.

Яка є альтернатива добрива для огірків з золи?

Домашнє добриво для огірків усього з чотирьох інгредієнтів
Городники назвали добриво для збільшення врожаю

Ще одним перевіреним засобом, яке змусить огірки плодоносити, є добриво з дріжджами. Воно, за рахунок своїх поживних речовин, простимулює вашу городину родити за раз. Щоб приготувати розчин, в трьох літрах теплої води потрібно розвести 150 г цукру і 500 грамів свіжих дріжджів. Вносіть також цю рідину у землю, але не забувайте, що часто підливати також підкормку не потрібно: не частіше 2-х разів за літо.

Крім цього, можна спробувати підживу з меду. Пів літра бджолиного нектару розчиніть у воді. Слід вливати під стебло або, додавши ще пів літра води, можна обприскувати листя.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини