Почула в черзі на базарі. Хитрий спосіб посіву петрушки у відкритий ґрунт: перші сходи вже через 7 днів

Зелень - це справжня прикраса для кожної справи, а також новий смаковий відтінок, без якого складно уявити велику частину гарячих страв. Дізнайтеся, що потрібно робити, щоб виростити якісну петрушку.

В кожного господаря і господині повинна рости зелень на городі. Найпоширенішою культурою є петрушка. На відміну від кропу, петрушка не може рости самостійно, їй потрібен якісний догляд. Її потрібно не забувати поливати і знешкоджувати різноманітні хвороби, які можуть негативно відобразитися на кінцевому результаті.

Для того, щоб правильно вирощувати зелень у відкритому ґрунті, потрібно як слід підготуватися і звертати увагу на деталі. Якщо ви вже садили зелень минулого року, серед сходів бурʼянів на грядках ви можете натрапити на перші паростки зелені. Не варто виривати її і обмежувати у рості – нехай росте. Також не рекомендується садити петрушку там, де перед цим росла селера. Перед посівом до ґрунту можна додати негашене вапно, а потім можна сіяти петрушку. Це гарантовано примножить врожай у декілька разів.

Як виростити петрушку без зайвих витрат
Як виростити петрушку без зайвих витрат

Існує одна хитрість, як правильно підготувати зернятка перед посівом, щоб зібрати багатий врожай. Потрібно просто замочити насіння у перекису водню. Спочатку, потрібно завернути насіння у марлю, потім покласти у перекис 3% на 20 хвилин, а після цього просити водою. Ваше насіння готове і, повірте, ви зберете багатий врожай.

Петрушку можна підживлювати азотними добривами, вона дуже це любить. Не забувайте про те, що землю потрібно постійно поливати, видаляти бурʼяни і займатися розпушуванням – це звичайний набір справ для того, щоб рослина добре вродила і тішила вас пухнастими кущиками. У спекотну погоду потрібно приділити більше уваги догляду за ними, бо палюче сонце провокує накопичення ефірних масел.

Популярне

Подібні новини