Висадила це у виснажений ґрунт, і на наступний рік він був пухкішим та свіжішим: сусіди знову підслухували

Виснаження ґрунту - проблема кожного, хто займається городництвом. Господарі часто задаються питанням, як можна покращити грунт на надати йому друге життя. Пропонуємо дізнатися, які рослини рекомендують саджати на городі, аби відновити землю.

Сьогодні існує безліч культур, які використовуються як сидеральні рослини для покращення ґрунту. Розглянемо найпопулярніші з них.

Гірчиця та ріпак

Як підживити грунт для збільшення його родючості
Як підживити грунт для збільшення його родючості

Гірчиця та ріпак особливо ефективні для збагачення ґрунту на городі. Вони у змозі покращити якість ґрунту, будь-якого складу. Ці рослини забезпечують рясний ріст зелені у короткий час, а коріння якісно розпушує ґрунт, покращуючи його структуру. Зелень цих рослин є ніжною, тож її можна просто залишити на грядках, де вона швидко розкладеться.

Конюшина, люцерна та звичайнісінький горох

Які рослини якісно відновлюють грунт
Які рослини якісно відновлюють грунт

Рослини мають схильність до посиленного поглинання азоту з атмосфери. Після поглинання, рослини зберігають його, а вже після розкладення коріння та утворення з нього перегнію, рослини збагачують азотом ґрунт. Також корисні вони і у боротьбі з небезпечним шкідником – нематодами. Конюшина, люцерна та горох сприяють оздоровленню ґрунту, створюючи сприятливі умови для черв’яків. Крім того, після поращення грунту такими рослинами, ідеальним наступником буде картопля, огірки та полуниця.

Порада: рекомендовано уникати поєднання їх з рослинами з того ж сімейства – горох, квасоля та іншими.

Гречка

Гречка як джерело відновлення грунту
Гречка як джерело відновлення грунту

Гречка – це універсальна рослина, яка здатна зростати практично на будь-якому ґрунті.

Вона є природним джерелом калію, фосфору та органічних речовин, що збагачує ґрунт і робить його більш родючим. Розгалужена коренева система гречки глибоко проникає в землю, покращуючи її структуру. Крім того, гречка є ефективним засобом захисту ґрунту від бур’янів та патогенних мікроорганізмів. Ця рослина також є ідеальним попередником для плодових дерев, чагарників, полуниці та інших городніх культур, забезпечуючи комфортні умови для їх росту і розвитку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини