Догляд за виноградом в серпні: зробіть це і грона будуть щедрі на врожай з великою та соковитою ягодою

Як виростити ніжні і солодкі помідори, та ще й так, щоб кущі тішили врожаєм? Розповідаємо про унікальну підкормку, яку можна зробити власноруч на городі.

Виростити пишний виноград на городі — не проблема, якщо правильно за ним доглядати. Ця садовина вважається простою у вирощуванні, але потребує ретельної турботи.

Три правила вирощування винограду на ділянці

Як уберегти виноград від шкідників
Як виростити багатий врожай винограду

На відміну від іншої садовини, виноград не любить заливання водою. Не дарма ж ця рослина добре росте у південних регіонах. Рясно поливати лозу потрібно всього тричі: перший раз під час того, як формуються бруньки, другий — перед, а третій — після цвітіння.

Крім цього, у воду слід додавати попіл із розрахунку 1 склянка на 1 відро води.

Другий і дуже важливий принцип вирощування грон — це підживлення. Так, як виноград багато сил віддає плодам, під час дозрівання слід внести калійні та фосфатні добрива у ґрунт. Також підкормити садовину необхідно і перед зимою. Підійде також розчин золи для цього. Для досягнення найкращого результату, рекомендуємо раз на 2–3 роки восени перекопувати землю разом із перегноєм, додаючи суперфосфат і сірчанокислий амоній.

ТОП-3 поради від досвідченого садівника для щедрого врожаю винограда

Найголовніше правило вирощування лози — це її прищеплювання. Якщо ви хочете збирати врожаю протягом багатьох років, необхідно вчасно обрізати виноград. За літо він випускає багато пагонів, які витягують сили садовини. Плоди модифікуються і стають дрібнішими, кислішими, одним словом перетворюються на “дичку”. Підтримуйте розміри лози у межах 170-180 сантиметрів та обов’язково підв’язуйте і направляйте рослину догори.

Нагадаємо, що виноград дуже потребує обробки від шкідників та паразитів, а ще профілактичного обприскування від рослинних хвороб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини