Будуть м’ясисті, соковиті, а на смак – солодше меду. Обприскайте помідори цим настоєм і забудете про пустоцвіт

Як виростити справжні томати, які порадують вас смаковими якостями і простотою у догляді? Дізнайтеся універсальний рецепт добрива, який допоможе виростити шалений врожай.

Проблема пустоцвітів на помідорах — дуже поширена у багатьох городників. Можна правильно посадити кущі, ретельно доглядати за ними, але урешті-решт не отримати врожай. Це відбувається через ряд причин.

По-перше, слід пам’ятати, що томати — це представники сімейства пасльонових, яким не потрібні бджоли для того, щоб було проведено запилення. Ці рослини обмінюються пилком завдяки руху повітряних мас. По-друге, кущі здатні розростатися так, що своєю масою задавлюють свої квіти.

Експерти назвали культури, які можуть нашкодити помідорам
Агрономи розповіли, як позбавитися пустоцвіту помідорів на городі

Часто цю городину починають поливати рясно і згори. Цим самим прибивається пилок або стає вологим і не може поширюватися ареалом проростання овочів. Крім цього, зависока температура, наприклад у парнику, яка становить більше 30°С, робить квіти стерильними та не здатними до зав’язування плодів. Саме тому потрібно вливати воду строго під корінь. Крім цього, потрібно вчасно підрізати верхівку кущів, аби вони всю свою силу віддавали не листю та стеблу, а врожаю.

Дачник розповів, чим виводити фітофтору з помідорів
Агрономи розповіли, як позбавитися пустоцвіту помідорів на городі

Щоб простимулювати ріст томатів, потрібно підготувати наступне добриво: в 1-му літрі води розчиніть 10-15 грам порошку борної кислоти. Додавати слід тільки теплу рідину. Потім дайте настоятися вашій підживі. Концентровану підкормку потрібно додати в одне відро води, ретельно перемішати, і тільки після цього приступати до обприскування городини. Наносити розчин необхідно лише у прохолодну частину доби, аби не обпалити листя та плоди.

Нагадаємо, що підживлювати помідори можна також настоянкою золи у води, яку необхідно також вливати виключно під корінь.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини