Борошниста роса на аґрусі та смородині: знайшла простий спосіб, як позбутися – ягода буде абсолютно чистою

Борошниста роса – це найбільша проблема аґрусу і смородини. Досвідчені садівники та городники вирішили поділитися власними лайфхаками боротьби з хворобою.

Борошниста роса має здатність “перекидатися” на смородину з аґрусу і навпаки. Річ у тому, що ця грибкова інфекція містить однаковий цикл розвитку на двох культурах. Редакція сайту добрі новини зʼясувала, як розпізнати та боротися з хворобою.

Спочатку недуга зʼявляється у вигляді білого чи срібного наліту, який нагадує присипку борошном. Саме через такий схожий вигляд грибок прозвали борошняним нальотом. Після ураження грибком рослини припиняють свій ріст і починають гнити. Крім цього, опадає листя, плоди втрачають свій товарний вигляд і стають непридатними не лише для продажу, але й для споживання у їжу. Все, що залишається зробити з такими плодами – викинути у смітник, якщо не знайти правильний спосіб боротьби.

Як запобігти появі борошнистої роси на аґрусі та смородині: поради від експертів
Як запобігти появі борошнистої роси на аґрусі та смородині: поради від експертів

Свого максимального розвитку хвороба досягає в кінці липня і на початку травня, тому потрібно бути пильними та обережними, щоб розпізнати хворобу, а найголовніше – боротися з нею. Існує багато хімічних способів, які на 100% є дієвими, але не варто проходити повз народні методи, які також можуть добре впоратися з хворобою.

  • Якщо ви виявили хворобу на початку її створення, тоді можна просто щедро облити кущі окропом. Це допоможе зупинити розвиток бактерій.
  • Перепріле сіно також використовують для боротьби з бактеріями. Для цього вам потрібно взяти 1 кг сіна і 3 літри води та перемішати. Такий настій повинен бути три доби у теплому і темному місці, а потім необхідно процідити добриво і додати ще 3 літри води. Таким настроєм можна обробляти кущі кожні 7 днів, це сприяє уповільненню розвитку хвороби та подальшому її знищенню.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини