З такою підкормкою морква буде солодка і хрустка: вимахає за тиждень і щедро засипле врожаєм

Чи реально зробити добру підкормку для моркви своїми руками? Розповідаємо, як створити з підручних засобів потужне добриво, як збільшить врожай за раз.

Чим підкормити моркву влітку? Цей коренеплід, здавалося б росте без зайвого втручання і лише чекає підходящої пори, аби порадувати врожаєм. Втім, і ця городина потребує турботливих рук справжнього господаря.

Раніше у матеріалах редакція сайту “Добрі новини” розглядала рецепти добрива із золи. І дійсно з попелу та води можна створити справжню оазу з поживних речовин. Для того, щоб замішати розчин потрібно на відро води взяти дві склянки добре згорілої деревини. Далі все добре перемішуємо і по півлітри вносимо у землю.

Ідеальна підкормка для моркви, щоб був багатий врожай
Агроном назвав найкорисніше добриво для моркви, яке підвищить врожайність

Втім, є ще один варіант, який вам точно сподобається, адже він куди простіший і менш брудний, ніж робота із спаленими речовинами, які розлітаються від найменшого вітру.

Саме для моркви підійде добре настоянка з кропиви. Для того, щоб її приготувати потрібно взяти великі стебла і листя. Підійде навіть торішній будяк для того, щоб зробити добриво. Пам’ятаємо, що рослина може обпекти вас і тому слід збирати її у рукавицях.

Грубо нарізаємо зірваний бур’ян та закладаємо у металеве 10-ти літрове відро. Заповнюємо 2/3 від посудини. Далі беремо теплу воду та заливаємо. Рідина має бути обов’язково нехолодною, адже має початися процес бродіння. Ставимо все у тепле сонячне місце. Якщо робити зараз у липні це добриво, то воно буде готове буквально за пару днів. Поливати концентратом моркву не можна, адже ви зробите більше шкоди. Розводимо настоянку у пропорції 1:10 і вносимо у землю.

Агроном назвав найкорисніше добриво для моркви, яке підвищить врожайність

Нагадаємо, що полив має відбуватися у прохолодну пору доби, аби не попалити випадково верхню частину городини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини