Сусідка не послухала і посадила ці рослини біля будинку: своїм міцним корінням попсували фундамент і мощення

Картина, як рослини елегантно обвивають приватний будинок, досить гарна та дійно заворожує. Одразу виникає почуття таємничості та захоплення. Але чи дійсно це безпечно для фасаду будівлі?

Визирнув влітку з вікна і чуєш соковитий аромат різноманітних квітів та зелені. Однак слід бути обережним, оскільки деякі види рослин непридатні для посадки поблизу вашого будинку, оскільки вони можуть завдати значної шкоди.

Японський спориш

Які рослини можуть пошкодити будинок
Перелік рослин, які можуть пошкодити будинок

Японський спориш сумно відомий своєю великою кореневою системою, яка може пошкодити фундаменти та дренажні з’єднання, що спричинить довгострокове структурне пошкодження. Практичним рішенням уникнути цього було б обприскати стебла японської попелиці хімічними інсектицидами.

Виноградна лоза

Як уберегти свій будинок від рослин-руйнівників
Як уберегти свій будинок від рослин-руйнівників

Хоча рослини виноградної лози навряд чи завдадуть шкоди будівлям, вони можуть перешкоджати росту інших рослин через швидке розмноження коренів. Щоб вирішити цю проблему, досвідчені садівники пропонують зрізати лозу до кореня і залити її окропом.

Плющ

Краще не саджати ці рослини біля своїх будинків
Краще не саджати ці рослини біля своїх будинків

Рослини плюща естетично привабливі, коли обвивають стіни будівель. Однак вони можуть утворювати тріщини, які призводять до проникнення води. Окрім цього, спричиняють блокування стоків, що призводить до несправності ринви.

Але що робити, аби уникнути небажаних проблем?

Щоб контролювати шкоду, спричинену рослинами плюща, садівники можуть направляти їх ріст за допомогою ниток і паличок, заохочуючи їх слідувати іншому напрямку.

Польовий хвощ

Хвощ як рослина, яка може зруйнувати фасад будівлі
Хвощ як рослина, яка може зруйнувати фасад будівлі

Рослини хвоща польового шкодять тротуарам і навколишньому ландшафту. Щоб вони не знищили ділянку повністю, експерти радять знищити рослину хімічним втручанням.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини