Вирішила посадити смачне авокадо із кісточки: в магазині підказали секрети догляду за екзотичною рослиною

Ви коли-небудь думали про те, щоб виростити власне авокадо вдома? Маємо декілька порад щодо вирощування та догляду за досить екзотичною рослиною.

Це смачний і корисний фрукт, яким можна насолоджуватися щоранку, не відвідуючи супермаркет. Найкраще те, що ви точно знатимете, як воно було вирощено, і зможете отримати користь від додаткового кисню, який забезпечить рослина.

Вирощування дерева авокадо в звичайній квартирі не може бути можливим, але є спосіб виростити меншу версію цього популярного фрукта. Якщо вам пощастить, ви навіть зможете насолодитися смаком власноруч вирощеного плоду.

Зніміть шкірку

Вирощуємо авокадо з кісточки у домашніх умовах
Вирощуємо авокадо з кісточки у домашніх умовах

Перед посадкою важливо правильно вибрати плоди. У той час, як великий стиглий авокадо був би ідеальним, середнього розміру або незрілого також було б достатньо. Після очищення від м’якоті, з кісточки зніміть темно-коричневу плівку, аби прискорити ріст майбутніх паростків.

Проростіть коріння авокадо у воді

Перед посадкою проростіть насіння, помістивши його в ємність з відстояною водою з чотирма зубочистками, які будуть слугувати опорою.

Підготуйте грунт та посадіть кісточку

Авокадо у горщику: поради щодо догляду
Авокадо у горщику: поради щодо догляду

Використовуючи нейтральний ґрунт, посадіть насіння авокадо в маленький горщик з дренажними отворами. Для більш швидкого росту рекомендовано вибирати горщик діаметром 10-16 см. Приблизно через місяць, коли корінці досягнуть 5 см в довжину, пересадіть насіння в грунт і підтримуйте постійну температуру близько 18-20 градусів тепла.

Догляд за рослиною

Правильний догляд передбачає регулярний полив без надмірностей, підтримку сталої температури та вологості, а також внесення добрив протягом літніх місяців.

З терпінням і турботою ви можете власноруч виростити авокадо, який може навіть дати плоди та стати основним продуктом для сніданку!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини