Посадила вдома це дерево і тепер дивую ним гостей: усі захотіли скуштувати плоди загадкової рослини

Дерево, що є не тільки символом довголіття та процвітання, але й має культурне значення. Гілка цього дерева зображена на гербі Італії, а в Афінах вінком з цих же гілок нагороджували переможців змагань. Здогадуєтеся, що за рослина?

Правильно, олива!

Вирощувати оливкові дерева можна різними способами, залежно від поставленої мети. Для утворення плодів рекомендуються живці материної особини. Хоча вирощування з насіння також є варіантом, для плодоношення дерева може знадобитися 10-20 років. Якщо ви прагнете швидше отримати врожай, подумайте про прищеплення живця на плодоносне дерево.

Якщо ви хочете вирощувати оливкові дерева вдома, тримайте їх на добре освітленому місці і регулярно поливайте влітку. Щоб стимулювати ріст квітів і плодів, дайте дереву перезимувати. Для цього скоротіть полив і перенесіть горщик в прохолодне місце. У той час, як добриво не є необхідним, годування дерева комплексними азотними добривами кожні 7 днів протягом літа може бути корисним.

Як виростити оливкове дерево вдома у горщику
Як виростити оливкове дерево вдома у горщику

Якщо ви розраховуєте на хороший урожай, обов’язково зверніть увагу на основні умови. За 1,5 місяці до початку цвітіння дайте вашому оливковому дереву багато води та живлення. А під час зимівлі тримайте дерево в місці з температурою вище 10 градусів, але досить прохолодним, щоб стимулювати максимальний ріст бруньок.

Під час обрізки видаляйте старі гілки та віддавайте перевагу молодим пагонам, оскільки вони дадуть плоди.

Процес збору оливок починається, коли більшість плодів набувають фіолетового відтінку. Незважаючи на те, що вони не зовсім зрілі, саме цей момент дає найбільшу кількість олії, наповненої інтенсивним ароматом і мінімальною гіркотою. Перед початком збору врожаю під деревами розміщують полотна, куди в кінцевому підсумку опустяться оливки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини