Втомилася збирати пусті огірки, тому вирішила щось змінювати у догляді: підслухала у сусідки секрет

Дуже шкода, коли старанно займаєшся вирощуванням овочів на городі, але у кінцевому результаті отримуєш не той результат? Пропонуємо розібратися, чому огірочки можуть вирости пустими та як виправити ситуацію.

Ви вперше посадили огірки або вже багато років вирощували їх за стандартними методами і не стикалися з проблемами, такими як неправильне полив і підгодовування. Ви розумієте, що щось не так, коли бачите у своєму врожаю багато огірків, які позбавлені вмісту.

Надлишок азоту часто буває однією з поширених причин росту огірків з пустотами.

Але що робити, аби виправити ситуацію?

Полив

Утворення пустоти усередині огірків має одну з причин. Це може бути результатом недостатнього поливу або неправильного, нерівномірного його проведення.

Як слід вчинити в такій ситуації?

Огірки слід поливати щодня або хоча б раз на день, особливо в жаркому кліматі. Це краще робити вранці або ввечері, особливо коли починається зростання листя та квітів.

Полив має бути постійним і рівномірним. Так, грунт неодмінно пересохне, якщо не поливати огірки протягом тривалого періоду часу, вистачить навіть трьох днів. Після цього різке вливання великої кількісті води може призвести до розриву, тріщин у батогах рослини та порожнин в огірках.

Чому огурки усерединіі можуть бути пустими
Чому огурки усерединіі можуть бут пустими

Добрива

Для того, щоб рослини отримували всі необхідні макро- та мікроелементи, рекомендується вирощувати їх на грядках.

Наприклад, можна використовувати складні органічні добрив, такі як деревна зола, перегній і компост, які містять всі необхідні макро- і мікроелементи. Або використовуйте мінеральні добрива, такі як нітроамофоска, чистий калій або фосфор, які доступні в комплексі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини